Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΣΟ στο πλευρό των λαών

Στη συνδιάσκεψη μίλησε εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης ο Μπαγιαρντίν Πάτσο ο οποίος μετέφερε και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του λατινοαμερικάνικου συνδικαλιστικού κινήματος.

«Οι εργαζόμενοι, είπε, έχουν κοινά προβλήματα σε όλες τις ηπείρους καθώς παντού χάνονται δικαιώματα, επιβάλλονται η ανασφάλιστη εργασία και οι χαμηλοί μισθοί ενώ η κοινωνική ασφάλιση δέχεται σφοδρή επίθεση. Οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυτή την πολιτική ακόμα και με τη βία και με προπαγάνδα και άλλες μοντέρνες μεθόδους προσπαθούν να επιβάλουν την ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού στους εργαζόμενους».

«Ο ιμπεριαλισμός, είπε σε άλλο σημείο, δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και γι' αυτό κάνει πολέμους με πρόφαση την τρομοκρατία. Η ΠΣΟ από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στις επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν και κατήγγειλε τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, το σχέδιο που δημιούργησε η Βόρεια Αμερική για την Κολομβία και το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα».

Και κατέληξε: «Πρέπει να δυναμώσει ο πολιτικός και ιδεολογικός αγώνας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να βρουν καινούριες τακτικές αγώνα γιατί υπάρχει πλούσια εμπειρία. Ο ταξικός αγώνας είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε για να υπάρξουν αλλαγές στην ανθρωπότητα. Γι' αυτό πρέπει να καλέσουμε την πλειοψηφία του λαού να συνεχίσει την αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ