Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Γλίτωσαν από τύχη

Σώοι οι 20 ναυτεργάτες του φορτηγού «ΕΛΙΖΑ», μεταξύ των οποίων δυο Ελληνες

Από καθαρή τύχη γλίτωσαν 18 αλλοδαποί ναυτεργάτες και δύο Ελληνες ελασματουργοί, οι οποίοι επέβαιναν στο ελληνόκτητο ανασφάλιστο φορτηγό πλοίο «ΕΛΙΖΑ» 18 ετών με σημαία ...Μάρσαλ Αϊλαντ! Τις πρώτες πρωινές ώρες χτες και καθώς το πλοίο έπλεε 280 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το λιμάνι Μαντράς της Ινδίας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και ακολούθησε εισροή υδάτων. Ολοι οι επιβαίνοντες πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το πλοίο και επιβιβάστηκαν σε σωστικές λέμβους, ενώ το ευτύχημα ήταν ότι στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για το τρίτο ναυτικό ατύχημα που εκδηλώνεται από την περασμένη Τρίτη μέχρι και χτες σε ελληνικό πλοίο με «πανί ευκαιρίας».

Οπως αναφέρθηκε από τις Λιμενικές Αρχές της Βομβάης, τους ναυαγούς εντόπισε συμπτωματικά ένα αεροσκάφος, από το πλήρωμα του οποίου ενημερώθηκαν σχετικά οι τοπικές αρχές, οπότε και κινητοποιήθηκε η Ακτοφυλακή και παραπλέοντα πλοία. Τελικά, τους ναυαγούς περισυνέλεξε ινδικό πλοίο και αναμένεται να τους αποβιβάσει στο λιμάνι Χάλβια της Ινδίας μεθαύριο, 29 του μήνα. Το «ΕΛΙΖΑ» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Κολόμπο της Σρι Λάνκα χωρίς φορτίο με προορισμό λιμάνι του Μπαγκλαντές. Τα όνομα των Ελλήνων ελασματουργών είναι Κωνσταντίνος Αργυρός 29 ετών και Σωκράτης Αργυρός 41 ετών.

Οσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, ο Γεράσιμος Αθανασούλης, υπεύθυνος πληρωμάτων της πλοιοκτήτριας εταιρίας «ΛΥΔΙΑ ΜΑΡ ΣΙΠΙΝΓΚ» του πλοίου, μας είπε ότι, σύμφωνα με το πλήρωμα, η φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο. Ωστόσο, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι - αν πράγματι ευσταθεί η πληροφορία της εταιρίας - εκδηλώθηκε ταυτόχρονα και εισροή υδάτων. Εντύπωση προκαλεί συνολικά η στάση της εταιρίας. Ο Γ. Αθανασούλης μας είπε, όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι: «Δε γνωρίζω τι εργασίες θα εκτελούσαν στο πλοίο οι δύο Ελληνες ελασματουργοί»... Επιπλέον δε θυμόταν πόσα πλοία έχει η εταιρία, η οποία, σε επίσημο κατάλογο, φαίνεται ότι έχει δύο! Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία, της οποίας τα γραφεία είναι στη λεωφόρο Ποσειδώνος, φαίνεται να είναι ταυτόχρονα και πρακτορείο που έχει έδρα την Κύπρο και τη ...Μανίλα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ