Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περί εξαγγελιών και ,,,εγγραφών

 

Την παραδοχή ότι τα κονδύλια που εξαγγέλλονται για τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας διαφέρουν από αυτά που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του, κάνει η πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Σπηλιοπούλου, σε επιστολή της προς το «Ρ», σχετικά με το δημοσίευμά του «Σημαντικές ενισχύσεις προς τρίτους».

Η πρόεδρος αντιτίθεται στα γραφόμενα ότι «ο προϋπολογισμός δεν ανέτρεψε καμία εξαγγελία της διοίκησης και του υπουργού», σημειώνοντας ότι η δαπάνη των 4,7 δισ. δραχμών για τον Κοινωνικό Τουρισμό το 2000 είναι η « πραγματική δαπάνη», δεδομένης της αποχής κατά « 30 - 40%» από την παροχή και ότι τα 7,2 δισ. δραχμές που εξαγγέλθηκαν από την ίδια και τον υπουργό, αντιστοιχούν στη δαπάνη για την έκδοση 300 χιλ. δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού. Επιβεβαιώνει δηλαδή αυτό που έγραψε ό «Ρ», ότι η εξαγγελία διαφέρει - είναι μεγαλύτερη - από την πραγματική εγγραφή και επομένως ανατρέπεται.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Οργανισμός δε χρωστά στο ΙΚΑ και ότι ο Γ. Σταυρόπουλος ψήφισε τον προϋπολογισμό με μόνη διαφοροποίηση το σημείο των ενισχύσεων διαφόρων φορέων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας, πράγμα που είναι σωστό. Αναφέρει επίσης ότι είναι λάθος η εκτίμηση για εισροή 18 - 20 δισ. στα ταμεία του ΟΕΕ, παρ' όλο που η ίδια φέρεται να αναφέρθηκε σε ανάλογο ποσό, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ.

Επιπρόσθετα, δεν αναφέρεται στο ότι σημαντικοί πόροι του Οργανισμού διοχετεύονται σε «τρίτους». Μόνο το ταμείο εργατοπατέρων με λίγους χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους μπορεί να διεκδικήσει 12,5 δισ.!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ