Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συντονισμός πάλης κατά του προϋπολογισμού

Παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Λάρισα στις 8 Δεκέμβρη, συγκέντρωση στο Βόλο στις 9 Δεκέμβρη

ΚΥΡΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μήνυμα καταδίκης και αντίστασης στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2000, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στέλνουν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να μετατραπούν σε «πρόβατα επί σφαγήν» για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Στη Λάρισα, σε σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων, αποφασίστηκε η διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Οι εκπρόσωποι των φορέων επισήμαναν ότι ο προϋπολογισμός του 2000 είναι βαθιά ταξικός, καθώς πλήττει περαιτέρω τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ παράλληλα συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις και περιοδείες σε εργασιακούς χώρους.

Στο Βόλο

Στη Μαγνησία την πρωτοβουλία αναλαμβάνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που διοργανώνουν πανεργατική συγκέντρωση στις 9 Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 17 εργατικά σωματεία. Πριν από τη συγκέντρωση θα γίνει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης. Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό «εργαλείο προώθησης των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου, με ορόσημο την ΟΝΕ». «Ρεαλισμός σήμερα είναι - επισημαίνει - οι σύγχρονες ανάγκες των εργατοϋπαλλήλων και όχι αυτό που επιβάλλουν οι στόχοι της ΟΝΕ, καθώς και οι διεκδικήσεις, τα αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και όχι αυτά που προωθούν τα στηρίγματα της κυβέρνησης, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου που έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο με την τάξη τους».

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί «τα σωματεία, κάθε τίμιο αγωνιστή, συνδικαλιστή να συντονίσουν τα βήματά τους με τη Συντονιστική Επιτροπή για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε ν' αποκρουστεί η άγρια και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης. Τους καλεί να βάλουν τα θεμέλια μαζί με τ' άλλα λαϊκά στρώματα για να δημιουργηθεί ένα Πλατύ Λαϊκό Μέτωπο, που θα έρχεται σε ρήξη μ' αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές για την πλήρη ανατροπή αυτής της πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών».

Ανάλογες πρωτοβουλίες για τον κοινό συντονισμό δράσης εναντίον του αντιλαϊκού προϋπολογισμού θ' αναλάβουν και οι φορείς των άλλων νομών της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ