Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εντείνονται οι αντεργατικοί ρυθμοί

Νέα βήματα  για την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης

Το νέο διαβόητο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση» θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου. Στο πλαίσιο αυτό και για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της, ο Μ. Παπαϊωάννου θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τους υπουργούς Παιδείας και Γεωργίας. Οι συναντήσεις αυτές προβλέπεται ότι θα εστιαστούν στο πώς θα υποβαθμιστεί παραπέρα η δημόσια παιδεία υπέρ της «κατάρτισης» και στη χάραξη της συγκεκριμένης πολιτικής στον αγροτικό τομέα.

Ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε επίσης τη «ριζική αναδιοργάνωση» του ΟΑΕΔ, ώστε να επιτελέσει το ρόλο του ως «το σημαντικότερο εργαλείο στήριξης της πολιτικής μας», όπως τόνισε. Αυτό σημαίνει αλλαγή της φυσιογνωμίας του υπέρ των «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης», προκειμένου να προωθηθούν οι νέες - μεσαιωνικές - εργασιακές σχέσεις, η «απασχολησιμότητα» κ.ά. Την ερχόμενη Τρίτη, το ΔΣ του ΟΑΕΔ θα συζητήσει την προκήρυξη για διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού πρόσληψης «συμβούλου», ο οποίος θα καταρτίσει το λεγόμενο «επιχειρησιακό σχέδιο» του Οργανισμού. Το «έργο» μετατροπής του ΟΑΕΔ σε... εταιρία, θα χρηματοδοτηθεί από το Γ' ΚΠΣ.

Εκτός αυτού, πρόκειται να αλλάξει - στο ίδιο αντεργατικό πλαίσιο - και η δομή του υπουργείου Εργασίας. Για το σκοπό αυτό, θα κατατεθεί μέσα στο Δεκέμβρη, σχέδιο νέου οργανισμού στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα θα αυξηθεί ο αριθμός των ΚΕΚ, που σήμερα φτάνει τα 220.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στα προγράμματα απασχόλησης, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από αυτά. Αναφέρθηκε μόνο στην επιδότηση εργοδοτών με 126 δισ. δραχμές την πενταετία '95 - '99 για 133 χιλ. άνεργους, με την πλειοψηφία των χρημάτων να έχουν διοχετευτεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (114 δισ. δραχμές, 119 χιλ. άνεργοι).

Την Δευτέρα, συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων. Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση με το ΕΚΟΦΙΝ για: Τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές απασχόλησης το 2000. Την κοινή έκθεση για την απασχόληση. Τη σύσταση επιτροπής ενστάσεων από την Κομισιόν στα κράτη - μέλη, σχετικά με τις πολιτικές τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ