Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΠ
Σήμα κινδύνου στα σιλό σιταριού

Εργάτης υπέκυψε χτυπημένος από μικρόβιο, πιθανά προερχόμενο από ποντίκι

Με τη ζωή του πλήρωσε την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ο 42χρονος Θόδωρος Χατζημαρινάκης, που εργαζόταν στο συγκρότημα των σιλό (στους χώρους αποθήκευσης σιτηρών) στο λιμάνι του Πειραιά και ο οποίος πιθανολογείται ότι προσβλήθηκε από μικρόβιο που προέρχεται από ποντίκι! Σύμφωνα με μαρτυρία εργαζόμενου στο χώρο, έγινε απολύμανση «μετά θάνατον» από τον νέο εργολάβο που έχει αναλάβει την καθαριότητα και την απολύμανση κ. Τζιλάλη, ενώ στο χώρο μπήκε «λουκέτο».

Συγκεκριμένα, ο άτυχος εργάτης, που ήταν και πατέρας ενός βρέφους, πριν μια βδομάδα περίπου παρουσίασε υψηλό πυρετό. Την περασμένη Τρίτη η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μπήκε στο νοσοκομείο. Την ίδια μέρα αργά το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή στο Σισμανόγλειο, ενώ την Τετάρτη έγινε η κηδεία του. Στον άτυχο εργάτη έγινε νεκροψία και ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες και αναμένονται τα αποτελέσματα. Πιθανολογείται, ωστόσο, ότι προσβλήθηκε από λεπτοσπείρωση, μικρόβιο που προέρχεται από ποντίκι.

Εργαζόμενοι κατάγγειλαν ότι στο χώρο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή των εργατών καθώς κυκλοφορούν χιλιάδες ποντίκια και αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης! Καθημερινά από εκεί περνούν για διάφορες εργασίες πάνω από 100 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η ζωή τους. Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι, υπάρχει μόνο στα χαρτιά και δεν έχει κάνει κανένα ουσιαστικό έλεγχο, αλλά ούτε έχει λάβει τα ανάλογα μέτρα!

«Κατόπιν εορτής» - όπως αποδεικνύεται - σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά ΑΕ αναφέρει ότι σε σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων «αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του συγκροτήματος, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, μέχρις ότου περιέλθουν εις γνώση μας τα αποτελέσματα του υγειονομικού ελέγχου και ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ