Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Αντίσταση στη διάλυση

Αύριο οι εκλογές για νέα διοίκηση, υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης της «Ταξικής Ενότητας Εργαζομένων» στο Συνέδριο

Αύριο Κυριακή πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Αρτας, καθώς και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ. Η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» (ΤΕΕ) καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν με την ψήφο τους τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και την αποδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής, ενισχύοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιό της, που «αποτελεί ευρύ πόλο συσπείρωσης των συνεπών ταξικών δυνάμεων».

Την προηγούμενη Κυριακή 21 Νοέμβρη διεξήχθησαν οι εργασίες του συνεδρίου του ΕΚΑ, οι οποίες σημαδεύτηκαν από τις διαλυτικές προσπάθειες των στελεχών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης». Σε απάντηση αυτής της προσπάθειας, οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο υπερψήφισαν το πρόγραμμα δράσης που κατέθεσε η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων».

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕΕ, ο επί έξι χρόνια πρόεδρος του ΕΚΑ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, δεν πήρε μέρος στις εργασίες του συνεδρίου για να παρουσιάσει τον όποιο απολογισμό δράσης, ούτε και οι συνοδοιπόροι του από τη ΔΑΚΕ και την «Αυτόνομη Παρέμβαση», ξεσηκώνοντας έτσι την κατακραυγή των συνέδρων.

«Οι πρωτοφανείς - τονίζει - αυτές εξελίξεις, για δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, αποτελούν φυσική συνέπεια της στάσης που κράτησαν οι συγκεκριμένες παρατάξεις απέναντι στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, απέναντι στην οξύτατη επίθεση που δέχονται από τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου». Η υπερψήφιση - συνεχίζει - του προγράμματος δράσης που κατέθεσε η ΤΕΕ είναι ελπιδοφόρο μήνυμα, ωστόσο, τονίζει πως «χρειάζεται η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί, με την αλλαγή των συσχετισμών στη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ