Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

«"Μεγκίντο" στα εβραϊκά σημαίνει Αρμαγεδδών - το βιβλικό τοπίο της τελικής, καθαρτήριας αναμέτρησης του Καλού με το Κακό, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Ακριβώς την περιοχή του Μεγκίντο, δίπλα στην ισραηλινή πόλη της Χάιφα και στην παλαιστινιακή πόλη της Τζενίν, διάλεξε η οργάνωση "Ισλαμική Τζιχάντ", για να εξαπολύσει μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 17 στρατιωτικών και πολιτών... Σημειώνεται, πάντως, ότι ο αρχηγός της CIA, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στη Μέση Ανατολή, είχε προειδοποιήσει τον Αραφάτ κατά την προχθεσινή τους συνάντηση στη Ραμάλα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του τυχόν ισραηλινά αντίποινα σε περίπτωση νέων επιθέσεων αυτοκτονίας» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)...

«Στα παλαιστινιακά εδάφη εφαρμόζεται με ευθύνη του Ισραήλ ένα νέο σύστημα απαρτχάιντ. Ισχύει ο φυλετικός διαχωρισμός στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται, για παράδειγμα, ώρες ολόκληρες για να περάσουν τα σημεία ελέγχου των Ισραηλινών και να πάνε στη δουλειά τους, ενώ υπάρχουν ειδικοί δρόμοι, η πρόσβαση στους οποίους επιτρέπεται μόνο στους Ισραηλινούς. Η διαρκής και συστηματική ταπείνωση των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς οδηγεί στην ανάπτυξη του θρησκευτικού φανατισμού και τη μετατροπή τμήματος της παλαιστινιακής νεολαίας σε σύγχρονους "καμικάζι"» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

«Το Κογκρέσο πέρασε ένα νόμο που δίνει στο FBI το δικαίωμα να μπαίνει και να ψάχνει στα σπίτια "υπόπτων" ακόμη και όταν οι ένοικοί τους δεν είναι μέσα. Οι πράκτορες μπορούν να ψάξουν ακόμη και το σκληρό δίσκο ενός κομπιούτερ και να πάρουν μαζί τους τα αρχεία που τους ενδιαφέρουν. Επίσης, όπως επισημαίνει ο Νατ Χέντοφ στην εφημερίδα "Ουάσιγκτον Τάιμς", μπορούν να εγκαταστήσουν στο κομπιούτερ ένα πρόγραμμα που λέγεται "Μαγικό Φανάρι", το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει κάθε χτύπημα στα πληκτρολόγια» (Ρούσσος Βρανάς - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ