Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στο ΣΥΝ... διακονεύουν ψήφους

Απ' ό,τι φαίνεται στο ΣΥΝ επικρατεί ιδεολογική τρικυμία πολλών μποφόρ. Δεν είναι μόνο οι διαρροές στελεχών που τρέχουν σε μια προσπάθεια ανεύρεσης καρέκλας. Τώρα εμφανίζεται να υπάρχει και τεράστια σύγχυση σχετικά με τις θέσεις του.

Διαβάστε τι είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Φώτης Κουβέλης σε συγκέντρωση κατοίκων στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας τη Μέρα Περιβάλλοντος. «Εμείς ήμασταν και είμαστε σαφώς κατά των Ολυμπιακών Αγώνων». Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους ξαφνιάστηκαν και αναρωτήθηκαν τι ακριβώς συμβαίνει. Γιατί ήταν γνωστή σε όλους, όχι μόνο η συναινετική λογική του ΣΥΝ για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και οι επίσημες τοποθετήσεις του προέδρου του.

Διαβάστε τι έλεγε από την έδρα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την Ολυμπιάδα, στις 16 Γενάρη 2002. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία επιχείρηση που πρέπει να πετύχει για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα. Και είναι μία δυνατότητα που πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να προβάλλουμε κάποια από τα συμφέροντα της χώρας».

Το άγχος τους για την επιτυχία του «εθνικού στόχου» ήταν τόσο μεγάλο που ο Ν. Κωνσταντόπουλος συνέχιζε: «Η καθυστέρηση είναι τρομακτική, και με τίποτα δε διασκεδάζεται». Και ακόμα: «Δεν υπάρχει εικόνα και συνείδηση πολιτικής συλλογικότητας στη διεύθυνση αυτού του μεγάλου επιχειρησιακού έργου. Δε φτιάχτηκε και δεν εμπνεύστηκε, το αίσθημα της συλλογικής διευθυντικής δουλιάς κι ευθύνης».

Πάντως, το κεντρικό νόημα της θέσης του ΣΥΝ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνοψίζεται στην εξής φράση του προέδρου του ΣΥΝ σε συνέντευξη Τύπου στις 21 Φλεβάρη 2001 στο Ζάππειο, που δε σηκώνει καμία απολύτως παρερμηνεία. Ελεγε τότε: «Η κυβέρνηση μετατρέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και έντασης, δεν εξασφαλίζει αποδοχή, συναίνεση ή έστω ανοχή». Φράση που θα μπορούσε να είχε πει ακόμα και η ίδια η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Πώς τώρα ο Φώτης Κουβέλης εκφράζει την αντίθεσή του στην Ολυμπιάδα, είναι μάλλον άλλου παπά ευαγγέλιο. Φαίνεται ότι προσπαθούν να διακονέψουν ψήφους με κάθε μέσο. Ακόμα και με εξαπάτηση των πολιτών της Αθήνας. Και αν ακόμα υπάρχει κάποιος ευκολόπιστος που θεωρεί ότι ο υποψήφιος του ΣΥΝ βγήκε από τα «αριστερά» στον πρόεδρο του ΣΥΝ, δεν έχει παρά να αναρωτηθεί, γιατί ο κ. Κουβέλης ως βουλευτής του ΣΥΝ, όταν άκουγε τον πρόεδρό του να λέει τα παραπάνω στη Βουλή, δεν αντέδρασε;


Κ.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ