Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 97
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικός «οργασμός» στην Ηπειρο

Με το ανέβασμα (προχτές) του έργου του Παντελή Χορν «Το Φυντανάκι», στο υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών ξεκινάει η μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Το έργο θα παιχτεί σε πόλεις και χωριά της Ηπείρου και θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε διάφορα φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων: Ελληνικό Φεστιβάλ (Θέατρο Λυκαβηττού, 14/7), Συνάντηση των ΔΗΠΕΘΕ (Βέροια, 31/8) και «Μερκούρεια» (Συκιές, 1/9).

Η σκηνοθεσία είναι του Παντελή Παπαδόπουλου. Τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Ασημακόπουλου, η μουσική επιμέλεια του Νίκου Μπατσή, οι φωτισμοί του Βαγγέλη Νέτη. Παίζουν οι: Ολγα Δαμάνη, Γιολάντα Καπέρδα, Μιχάλης Μπίζιος, Παύλος Νάστος, Ματίνα Νικολάου, Παντελής Παπαδόπουλος, Βασίλης Σιάφης, Νίκος Σφαιρόπουλος, Δανάη Τζήμα, Θανάσης Τσιδίμης.

Από τα μέσα Σεπτέμβρη το θέατρο θα ανεβάσει την «Ορέστεια» με την Ασπασία Παπαθανασίου, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ.

Εξάλλου, από 10/6 και για δύο βδομάδες, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων διοργανώνει την 9η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου, στο «Καμπέρειο» Ιωαννίνων. Θα ανεβούν οι παραστάσεις που ετοίμασαν τα σχολειά του νομού στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σαν έπαινο για τη συμμετοχή των σχολείων, το ΔΗΠΕΘΕ θα προσφέρει στα μέλη των μαθητικών θιάσων δωρεάν παρακολούθηση των παραστάσεών του για ένα χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ