Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 95
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Απιστη»

Σε σκηνοθεσία του Αντριαν Λάιν. Με τους Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Ολιβιέ Μαρτίνεζ.

Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της, μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας γνωστός γοητευτικός άντρας.

Η ερωτική έλξη είναι μοιραία. Ο απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο, και αρκετά νεότερό της, άντρα θα τινάξει στον αέρα το γάμο με τον Εντουαρντ (Ρίτσαρντ Γκιρ). Οταν ο τελευταίος ανακαλύπτει την απιστία, τυφλωμένος από τη ζήλια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εραστή της γυναίκας του. Και το κυνηγητό της εκδίκησης ξεκινάει... Οι υποψίες της απάτης εισβάλλουν στον κόσμο του συζύγου και τον συνθλίβουν.

«Απιστη». Τα παλιά τα χρόνια σε τέτοιες περιπτώσεις ο απατημένος σύζυγος απλά έσφαζε τη γυναίκα στο γόνατο. Τώρα ο απατημένος («κερατούκλη») γοητευτικός όπως πάντα Ρίτσαρντ Γκιρ, οργισμένος ψάχνει για εκδίκηση. Τον έχει κυριέψει ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής και δεν ξέρει τι να κάνει.

Η «Απιστη» ένα ερωτικό θρίλερ, με εμβάθυνση στις διαπροσωπικές σχέσεις, που θυμίζει παλιές καλές ταινίες όπως τις «Ολέθρια σχέση» και «Ανήθικη πρόταση». Ο Αντριαν Λάιν, με αρκετά καλή σκηνοθεσία και περίεργες ατμόσφαιρες, αρχικά σκορπάει ενοχές, μετά τις αποκαλύπτει και στο τέλος τις εξαγνίζει.

Με σεναριακή γραφή που θα μπορούσε να είναι βγαλμένη μέσα από πρακτικά δικαστηρίου και με τους Ρίτσαρντ Γκιρ και Ντάιαν Λέιν όχι απαραίτητα καλούς ηθοποιούς, αλλά σίγουρα αναγνωρίσιμους, η συνταγή είναι εγγυημένη και αρκετά «εύγευστη».

Αχ, τι σου έμελλε να πάθεις από τη γυναίκα σου.

«Unfaithful». Ερωτική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ