Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 95
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Showtime»

Σε σκηνοθεσία του Τομ Ντέι, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Εντι Μέρφι, Ρενέ Ρουσό, Γουίλιαμ Σάντερ

Ο ντετέκτιβ Μιτς Πρέστον (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι ένας άνθρωπος που λέει λίγα λόγια, έχει λίγη υπομονή και το μόνο που θέλει είναι να τον αφήνουν ήσυχο να κάνει τη δουλιά του, με τον τρόπο που ξέρει να την κάνει όσο καλύτερα μπορεί, εδώ και 20 χρόνια.

Ο Τρέι Σέλαρς (Εντι Μέρφι) είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Αντί να είναι αστυνομικός, θα του ταίριαζε ίσως καλύτερα να παίζει σε κάποιο τηλεοπτικό σίριαλ.

Κάποιο βράδυ ο Τρέι επεμβαίνει σε μια μυστική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη και κατά λάθος καταστρέφει τη μεγάλη ευκαιρία του Μιτς να τσακώσει στα πράσα μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών.

Ενα τηλεοπτικό συνεργείο καταφθάνει. Οι προβολείς αστράφτουν και φυσικά διαλύουν και την τελευταία απελπισμένη ελπίδα του Μιτς να πιάσει τους κακοποιούς, που το σκάνε μπροστά στα μάτια του.

Εξοργισμένος ο σκληρός μπάτσος ρίχνει έναν πυροβολισμό προς τη μεριά της κάμερας.

Η δημοσιότητα δεν αργεί να έρθει, αμέσως γίνεται το πρόσωπο της ημέρας και οι τηλεοπτικές προτάσεις πέφτουν βροχή. Του προτείνουν να είναι το κεντρικό πρόσωπο σ' ένα ριάλιτι σόου για τη ζωή των αστυνομικών. Η Ρένζι, η οποία είναι παραγωγός, για ν' αντισταθμίσει τους άξεστους τρόπους του Μιτς, θα πρέπει να βρει έναν γοητευτικό, ομιλητικό κι εξοικειωμένο με το φακό συνάδελφο, κάποιον λίγο πιο «σταρ», κάποιον σαν τον Τρέι.

«Showtine» δοκιμασμένη συνταγή, με αρκετή καλή σκηνοθεσία για μια σίγουρη εμπορική επιτυχία. Παίρνουμε τα αντίθετα και τα ενώνουμε... Από τη μια ο δεξιοτέχνης Ρόμπερτ Ντε Νίρο κάνει αυτό που έχει κάνει στο παρελθόν με διάφορους τρόπους, τον «σκληρό μπάτσο».

Και από την άλλη, ο χαρισματικός κωμικά Εντι Μέρφι σκορπάει το γέλιο, χωρίς να κουράζεται να σπάσει τετριμμένα υποκριτικά τερτίπια.

Οπως και να είναι, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το «Showtine» βλέπεται για χαλάρωση, σε κάποιο θερινό σινεμά, πίνοντας μπίρα και μασουλώντας ποπ-κορν.

«Showtime». Αμερικανική παραγωγή 2001.


Κ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ