Κυριακή 9 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ποινικοποίηση των αγώνων συνεχίζεται

Σε δίκη οδηγείται αύριο Δευτέρα, αγωνιστής της ειρήνης

Στο Τέταρτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, οδηγείται αύριο Δευτέρα 10 Ιούνη ο φιλειρηνιστής Θ. Δημόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπόδισε τη διέλευση ΝΑΤΟικού οχήματος που είχε προορισμό τη Γιουγκοσλαβία, την 1-7-1999 στο Χαϊδάρι, κατά τη διάρκεια αντιΝΑΤΟικής διαδήλωσης στην οποία και συμμετείχε.

Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται, μάλιστα, ότι με «πρόθεση έβλαψε ξένο ολικά πράγμα, το οποίο χρησιμεύει για το κοινό όφελος και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αντιΝΑΤΟικής διαδήλωσης που συμμετείχε, προκάλεσε φθορές στο υπ' αριθμό κυκλοφορίας ΕΣ - 203732 στρατιωτικό όχημα, του 951ου Τάγματος Στρατονομίας, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένο δρομολόγιο συνοδείας φάλαγγας ΝΑΤΟικών οχημάτων...».

Τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος αγωνιστών φιλειρηνιστών καταγγέλλει η ΚΝΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ, επισημαίνοντας ότι «συνιστά πρόκληση πρώτου μεγέθους η δίωξη φιλειρηνιστών, την ίδια στιγμή που οι λαοί όλου του κόσμου έρχονται αντιμέτωποι με το πιο άγριο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού, τη στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο δε διστάζει και προκαλεί νέες εστίες πολέμου και συρράξεων για να βάλει χέρι σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ποδοπατήσει λαούς και κινήματα».

Προειδοποιεί, δε, ότι «ας είναι σίγουροι όσοι στη χώρα μας σέρνουν το χορό του εντεινόμενου αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού, του λαϊκού, του φιλειρηνικού κινήματος πως με αυτές τις μεθόδους δεν πρόκειται να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις. Οι διώξεις τους θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που επιδιώκουν».

«Η νεολαία θα δώσει την απάντησή της με συσπείρωση και πάλη. Με τη μαζική της συμμετοχή στην απεργία της 18ης Ιούνη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή της στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, στις 6-7 Ιούλη, στο Στόμιο, στα πλαίσια του οποίου θα διαδηλώσουμε μαχητικά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ