Κυριακή 9 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
H «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία...

Τι θα σκεφτόταν άραγε κάποιος για ένα «κίνημα» που ξεκινά τη δράση του από... την κατοικία του Αμερικανού πρέσβη; Ποιοι είναι άραγε οι στόχοι ενός «κινήματος» που έχει την ευλογία και την ενεργό υποστήριξη του Τ. Μίλερ, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης; Δικαιολογημένα τα ερωτήματα που τίθενται και από απλούς πολίτες της χώρας μας, με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε από τα τηλεοπτικά κανάλια το γεγονός.

Ο λόγος για το νεοσύστατο σύλλογο, ο οποίος ξεκίνησε με «βουβή διαμαρτυρία» πριν από έξι μήνες στην πλατεία Συντάγματος αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του την περασμένη βδομάδα με την εκδήλωση που έγινε στην οικία του Αμερικανού πρέσβη και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Απαρτίζεται κυρίως από συγγενείς των θυμάτων της «17 Νοέμβρη» και στόχο έχει να ηγηθεί μιας «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» στη χώρα μας.

Μεταξύ των στόχων του, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, είναι «η ευαισθητοποίηση όλων» για το θέμα της τρομοκρατίας και η συγκρότηση μιας «κοινωνικής συμμαχίας» ενάντια στην τρομοκρατία. «Στόχος μας - δήλωσαν - είναι η συζήτηση ουσίας, ένας πραγματικός διάλογος που να υπερβαίνει κομματικές ή ιδεολογικές γραμμές». Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που ξεκινούν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η επικόλληση αυτοκόλλητων του σήματος «Ως εδώ» παντού (από αυτοκίνητα και μαγαζιά μέχρι κινητά), η διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, έκδοση εντύπων κ.ο.κ. Μάλιστα ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε στην οικία του Τ. Μίλερ, δεν έκρυψε ότι προσβλέπει στη μέρα όπου 500.000 Ελληνες θα κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη «17 Νοέμβρη». «Υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τρομοκρατία», δήλωσε ο επίσης παρών στην εκδήλωση υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Αλλά τι εμποδίζει τον υπουργό να συλλάβει τη «17 Νοέμβρη»; Πάντως όχι η λαϊκή βούληση. Ποιος έχει αντίρρηση να συλλάβει τους δολοφόνους των ανθρώπων, που θρηνούν οι οικογένειες των θυμάτων;

Προφανώς δεν είναι αυτός ο πραγματικός στόχος. Δεν είναι τόσο αθώα όσο από πρώτη ματιά φαίνονται, τα πράγματα. Κάποιοι, βάζοντας μπροστά τους συγγενείς των θυμάτων και εκμεταλλευόμενοι την αυτονόητη λαϊκή συμπάθεια γι' αυτούς τους ανθρώπους, είναι φανερό ότι επιδιώκουν να «το πάνε αλλού». Στην πραγματικότητα θέλουν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ΗΠΑ και στα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα που παίρνονται σ' αυτή την κατεύθυνση. Εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο των θυμάτων, επιδιώκουν να πείσουν για την «αναγκαιότητα» μέτρων που πλήττουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Στο όνομα του «να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», επιχειρείται να πειστεί ο «δύστροπος» ελληνικός λαός να αποδεχτεί εκών άκων να δεθεί χειροπόδαρα, προκειμένου να πειστούν τα υπερατλαντικά αφεντικά ότι δεν είναι «τρομοκράτης»! Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός στόχος: το γονάτισμα και η υποταγή του περήφανου ελληνικού λαού στη «νέα τάξη» και στα αφεντικά της. Στόχος δεν είναι η «17 Νοέμβρη», αλλά ο αντιαμερικανισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα και οι αγώνες του λαού μας που έχουν προκαλέσει την οργή των υπερατλαντικών προστατών.

Αλλωστε, εδραιωμένη είναι η πεποίθηση σε όλο τον ελληνικό λαό, στην πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, ότι τέτοιες «οργανώσεις-φαντάσματα», όπως η «17Ν», αποτελούν γέννημα, είναι θρέμμα των μυστικών υπηρεσιών, υπηρετούν συμφέροντα και επιδιώξεις ξένες προς την πραγματική λαϊκή αντίσταση, τον συλλογικό μαζικό αγώνα, την επαναστατική λαϊκή πάλη για αλλαγή της κοινωνίας. Χρησιμοποιούν δήθεν «αριστερή», «επαναστατική» φρασεολογία για να συγκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους και επιδιώξεις τους.

Η λύπη και η συμπαράσταση προς τους συγγενείς, προς τα παιδιά των αθώων θυμάτων, η αντιτρομοκρατική εκστρατεία, δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να αποτελέσουν στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, άλλοθι, για τους νέους εγκληματικούς σχεδιασμούς που έχουν στα σκαριά οι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ.


Π. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος «τρομονόμος» ενόψει... (2002-09-12 00:00:00.0)
Ιδεολογική τρομοκρατία (2002-08-03 00:00:00.0)
«Αντιτρομοκρατικό κίνημα»; (2002-01-01 00:00:00.0)
Επαναφέρουν το ζήτημα της «17Ν» οι Αμερικανοί (2000-06-14 00:00:00.0)
Οι "συνήθεις έρευνες" στο... σκοτάδι (1997-05-30 00:00:00.0)
Το "χτύπημα" (1995-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ