Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Κ. ΠΕΡΑΤΙΚΟΥ
Οι "συνήθεις έρευνες" στο... σκοτάδι

Υπό την εποπτεία Αμερικανών πρακτόρων, η Αστυνομία ψάχνει όπως κάθε φορά, εξετάζοντας τους αυτόπτες μάρτυρες

Ανίκανη εμφανίζεται για μια ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που γέννησε η προχτεσινή δολοφονική επίθεση με θύμα τον 42χρονο εφοπλιστή Κώστα Περατικό.Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να κινούνται με την ίδια ευκολία, όπως στο ξεκίνημά τους πριν από 22 χρόνια, ενώ η Αστυνομία δεν είναι σήμερα σε θέση, όχι μόνο να τους ακουμπήσει, αλλά ούτε να προσδιορίσει την ταυτότητά τους. Κι όλα αυτά υπό την υψηλή καθοδήγηση των Αμερικανών πρακτόρων, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία και πήγαν χτες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για... ενημέρωση.

Ενώ έγινε γνωστό από προχτές ότι ο Κ. Περατικός δολοφονήθηκε με το "ιστορικό" 45άρι πιστόλι της "17 Νοέμβρη", κανένας αξιωματικός δεν είναι σίγουρος ακόμα, αν το όπλο αυτό βρίσκεται στα χέρια των παλιών εκτελεστών της "οργάνωσης" ή αν έχει περάσει σε άλλες "ομάδες". Αξιωματικοί εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνοχή της "17 Νοέμβρη" και για την τύχη του οπλοστασίου της και τηρούν στάση αναμονής, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα γίνει έγγραφη ανάληψη ευθύνης, με κάποια προκήρυξη, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανάκριση για άλλη μια φορά θα περιοριστεί στις μαρτυρικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Δε θα εξεταστεί δηλαδή το ενδεχόμενο να έχει πέσει ο Κ. Περατικός θύμα πληρωμένων δολοφόνων που εξυπηρετούσαν τα άνομα συμφέροντα άλλων ανταγωνιστικών - επιχειρηματικών κύκλων. Η άποψη που θέλει τους εκτελεστές της "17 Νοέμβρη" να υπηρετούν ξένα συμφέροντα, δεν έχει βρει ένθερμους οπαδούς στα ηγετικά κλιμάκια της Αστυνομίας, αν και μεταξύ των αστυνομικών είναι διάχυτη πλέον η εντύπωση ότι κάθε φορά που χτυπά η "17 Νοέμβρη" παίζονται μεγάλα συμφέροντα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η χτεσινή παρέμβαση της διεθνολόγου Μαίρης Μπόση,η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όταν αυτό ακόμα λειτουργούσε. Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, είπε ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αριστερή τρομοκρατία και ότι πρέπει επιτέλους οι διωκτικές αρχές να πάψουν να αναζητούν τους τρομοκράτες στο χώρο των "συνήθως υπόπτων" ατόμων.

Από τα προανακριτικά γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρήλασαν χτες αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες, αλλά όπως έγινε γνωστό, οι περιγραφές των χαρακτηριστικών των προσώπων των δραστών είναι αντιφατικές. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πάντως ότι οι δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι και γι' αυτό δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα, ούτε όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον αστυφύλακα του Τμήματος Μεταγωγών. Ο αστυνομικός τους κυνήγησε για λίγα δευτερόλεπτα και πυροβόλησε εναντίον τους τη στιγμή που απομακρύνονταν με ένα ταξί, επειδή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο με το οποίο υπολόγιζαν ότι θα διέφευγαν.

Με τέσσερις σφαίρες

Τέσσερις διαδοχικοί πυροβολισμοί, όσα ακριβώς ήταν και... τα μέτρα προστασίας που είχε κατά καιρούς λάβει το θύμα - ένας αστυνομικός της ΕΛΑΣ για κάποιο διάστημα, δύο ιδιωτικοί φύλακες στη συνέχεια και το προσωπικό του όπλο στο τέλος - έκοψαν το νήμα της ζωής του εφοπλιστή Κ. Περατικού.

Το θύμα έφερε τέσσερα τραύματα, δύο στο θώρακα και δύο στη λεκάνη. Από αυτά δύο ήταν διαμπερή και δύο τυφλά, εναλλάξ σε λεκάνη και θώρακα. Τα δύο βλήματα που βρέθηκαν κατά τη νεκροψία - νεκροτομή στο σώμα του θύματος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δ. Μπούκη,ανήκουν σε 45άρι όπλο και ταιριάζουν με τα λοιπά ευρήματα της αυτοψίας στο σημείο του φόνου.

Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η απόσταση βολής ήταν μεγαλύτερη του ενός μέτρου τουλάχιστον, ενώ η "παράξενη" φορά των βλημάτων - ένα απ' αυτά διαπέρασε το χέρι και κατέληξε στο θώρακα του Κ. Περατικού - δείχνει ότι το θύμα πυροβολήθηκε διαδοχικά καθώς έπεφτε. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε και ενώ ήδη βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκρουστικά ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης (2022-01-20 00:00:00.0)
Αλλος ένας άστεγος νεκρός (2008-03-28 00:00:00.0)
Δόθηκαν τα πειστήρια στους παράγοντες της δίκης (2003-04-24 00:00:00.0)
Ζητούν δίκαιη δίκη χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς (2002-08-29 00:00:00.0)
Ο Περατικός, τα ναυπηγεία και τα "διαπλεκόμενα" (1997-05-30 00:00:00.0)
Απάτη εν ψυχρώ για χάρη του Πε(ι)ρατικού! (1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ