Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17»
Δόθηκαν τα πειστήρια στους παράγοντες της δίκης

Παρουσιάστηκαν χτες στους παράγοντες της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, τα πειστήρια της υπόθεσης που επί μέρες ζητούσε επιμόνως ο συνήγορος του Αλέκου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης. Τα πειστήρια που επιδείχτηκαν και στους δημοσιογράφους θα είναι πάλι στο δικαστήριο την Τρίτη του Πάσχα που θα συνεχιστεί η δίκη με την υπόθεση της επίθεσης στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Μεταξύ των πειστηρίων περιλαμβάνονται χειρόγραφες σημειώσεις, που αποδίδονται στον Αλ. Γιωτόπουλο, βιβλία με δαχτυλικά αποτυπώματα, ένα αστυνομικό πηλήκιο και κλειδιά.

Νωρίτερα καταθέτοντας ο οδηγός ταξί Σταμάτης Μόσχος, το αυτοκίνητο του οποίου είχαν πάρει με την απειλή όπλου οι δράστες της εκτέλεσης του Κωστή Περατικού, είπε πως τα μάτια του ενός από τους τρεις μοιάζουν του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώνοντας ακολούθως πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει κανέναν από τους άλλους κατηγορούμενους.

Στην κατάθεσή του ο με την κωδική ονομασία Α1 προστατευόμενος μάρτυρας Αθανάσιος Κηρύκος, αφού σημείωσε πως ήθελε να μείνει κρυφή η ταυτότητά του για να αποφύγει τα ΜΜΕ, αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα τους Σάββα και Βασίλη Ξηρό σαν δύο από τους δράστες της επίθεσης κατά του Κ. Περατικού. Ο μάρτυρας είπε ότι από το παράθυρο της ναυτιλιακής εταιρίας που εργαζόταν είδε τρία άτομα να μπαίνουν σε αυτοκίνητο τύπου Βαν, που το εγκατέλειψαν όταν εμφανίστηκε αστυνομικός που πυροβολούσε στον αέρα.

Μετά την κατάθεση των Στ. Μόσχου και Αθ. Κηρύκου, ο Αλ. Γιωτόπουλος υποστήριξε ότι η κλήτευση των μαρτύρων γίνεται μεθοδευμένα, καλούμενοι να καταθέσουν όσοι όψιμα έχουν αναγνωρίσει τους κατηγορούμενους. Επίσης κατηγόρησε την έδρα του δικαστηρίου για ταύτιση με την Πολιτική Αγωγή.

Η υπόθεση Περατικού ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της χήρας του Κωστή Περατικού, Βασιλικής Ρόκα, ενώ αναγνώστηκε η κατάθεση που είχε δώσει η μητέρα του Σοφία, η οποία ζει μονίμως στο Λονδίνο και δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας ο Δημήτρης Κουφοντίνας την κατάθεση του Μιχάλη Περατικού, χαρακτήρισε λεηλασία την εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας από τους Περατικούς. Ο Αλ. Γιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην εκτέλεση του Περατικού, όσο και στη συγγραφή της προκήρυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ