Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για τη ρύθμιση για τα πανεπιστήμια

Σχετικά με την πρόσφατη ρύθμιση που έφερε σε νομοσχέδιο στη Βουλή η κυβέρνηση και αφορά τη δυνατότητα με υπουργική απόφαση να μπορεί να ιδρύει, καταργεί, συγχωνεύει, κατατέμνει, μετονομάζει πανεπιστήμια, τμήματα και σχολές ύστερα από γνώμη των συγκλήτων των οικείων πανεπιστημίων, αντέδρασε χτες το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα στο Πανεπιστήμιο Αθήνας των κυρίων Κ. Ε. Κιουλάφα, Π. Αθανασιάδη, Κ. Μακρόπουλο και Θ. Πελεγρίνη.

Οι υποψήφιοι στις πρυτανικές εκλογές χαρακτηρίζουν «αντισυνταγματική και παράνομη» τη συγκεκριμένη ρύθμιση και ζητούν από τον πρύτανη του πανεπιστημίου την άμεση σύγκληση της Συγκλήτου για να συζητηθεί το ζήτημα.

Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν ότι με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας η γνωμοδότηση της Συγκλήτου για τις διαδικασίες ίδρυσης, κατάργησης κλπ. Τμημάτων δε δεσμεύει το υπουργείο, το οποίο θα μπορεί να προχωράει στις ρυθμίσεις που επιθυμεί «αδιαφορώντας και καταπατώντας τις σχετικές συνταγματικές επιταγές». Παράλληλα, συνδυάζοντας αυτή τη ρύθμιση με τις πρόσφατες απόψεις του υπουργού Παιδείας για την αξιολόγηση των ΑΕΙ, εκφράζουν τον προβληματισμό τους «μήπως επιχειρείται, έξω από κάθε έννοια δικαίου και έννομης τάξης, η σταδιακή αλλοίωση και τελικά κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ