Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Το Αλσος Στρατού παραχωρήθηκε στην «Αθήνα 2004»

Αεροφωτογραφία του άλσους στο Γουδί
Αεροφωτογραφία του άλσους στο Γουδί
Το Αλσος Στρατού στο Γουδί παραχωρήθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων με απόφαση του υφυπουργού Αμυνας Λ. Λωτίδη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το άλσος θα χρησιμοποιηθεί «ως η σημαντικότερη, ως προς το εύρος του πολιτιστικού της προγράμματος, "Ολυμπιακή Πλατεία" της πρωτεύουσας. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σε αυτό θα υποστηρίζονται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004"».

Παρ' όλα αυτά, στελέχη της «Αθήνα 2004» έλεγαν ότι στο συγκεκριμένο χώρο δεν πρόκειται να γίνει ούτε πλατεία ούτε τίποτα άλλο, εκτός από τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα αγωνίσματα του πεντάθλου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και κάποια έργα διαμόρφωσης (σ.σ. στολισμός) του χώρου, δεδομένου ότι εκεί θα βρίσκονται οι βασικές είσοδοι των θεατών προς τις εγκαταστάσεις...

Το περίεργο της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως η «Ολυμπιακή Πλατεία» που θα διαμορφωθεί εκεί προέκυψε «σύμφωνα με το αίτημα που υπέβαλε η πρόεδρος του "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου»!

Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη να θεσμοθετηθεί και να δημιουργηθεί ενιαίο πάρκο με υψηλό πράσινο στο σύνολο της έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί (4.500 στρέμματα) και να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος για έργα που έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει εκφραστεί κατά καιρούς και σε όλους τους τόνους από φορείς, συλλόγους και κινήσεις της ευρύτερης περιοχής. Βασικό αίτημα δεν είναι μόνον η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, αλλά και η μη εμπορική εκμετάλλευσή του (σ.σ.: με τη δημιουργία εισόδων), που θα το καθιστούσε μη προσβάσιμο για τους πολίτες.

Ενεργό μέρος σε αυτή τη μάχη έχουν πάρει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Με παρεμβάσεις τόσο εντός των Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων, όσο και με κινητοποιήσεις που έχουν διοργανώσει στο παρελθόν, οι τρεις παρατάξεις ζήτησαν να μη σαλαμοποιηθεί άλλος ένας ελεύθερος χώρος της Αθήνας και να μην παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ