Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ο λαός θα πληρώσει πανάκριβα και τις κακοτεχνίες

Το τεράστιο ποσό των 100.000.000 ευρώ (35 δισ. δρχ.) θα στοιχίσει ούτε λίγο ούτε πολύ η οριστική αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν τον περασμένο Φλεβάρη στο οδικό δίκτυο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας. Και φυσικά τα χρήματα αυτά θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, αν και για τις κακοτεχνίες, τις λάθος μελέτες και χαράξεις, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου είχε επιχειρήσει απροκάλυπτο συμψηφισμό ευθυνών μεταξύ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παραδεχόμενη έτσι και τις ευθύνες της δικής της κυβέρνησης!

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ χτες εγκαινίασε την παράκαμψη της Κορίνθου - Τρίπολης στο ύψος της Στέρνας, μετά την ενίσχυση του παράπλευρου δρόμου, χάρη στην οποία οι οδηγοί δε θα χρησιμοποιούν πλέον την παλιά εθνική οδό και δήλωσε ότι η εργολαβία για την οριστική αποκατάσταση θα δημοπρατηθεί τις προσεχείς μέρες. Οσον αφορά την αποκατάσταση του οδικού άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας, στο ύψος της Τσακώνας, δήλωσε ότι η μελέτη θα παραδοθεί τον Οκτώβρη και στη συνέχεια θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Αναπροσαρμογή διοδίων

Εστω, όμως, και με την προσωρινή σύνδεση οι οδηγοί που θα διασχίζουν την Κορίνθου - Τρίπολης από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διόδια! Η κυβέρνηση, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις της υπουργού, σε μια επίδειξη... γαλαντομίας - ή μάλλον εμπαιγμού - αποφάσισε τη μείωση της τιμής τους και έτσι θα πληρώνουν 1,5 ευρώ, αντί για 2,7 ευρώ που ήταν η τιμή τους μέχρι πριν την κατολίσθηση. Μάλιστα η υπουργός εξήγγειλε την... ορθολογικοποίηση της τιμής των διοδίων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς - όπως είπε - «σε κάποια κομμάτια είναι πολύ φθηνά και σε άλλα ακριβά»! Είναι κανείς που να πιστεύει ότι αυτή η αναπροσαρμογή διοδίων δε θα οδηγήσει σε συνολική αύξηση της τιμής τους, πολύ περισσότερο που μετά το 2004 οι οδικοί άξονες θα παραδοθούν στους ιδιώτες μεγαλοκατασκευαστές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ