Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΝΑΥΡΟΥ ΒΟΛΟΥ
Ανάγκη γενικής ανακατασκευής

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα στο σχολικό κτίριο Αναύρου, όπου στεγάζονται το 2ο, το 8ο και το Εσπερινό Λύκειο Βόλου, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Αφού επισημαίνουν τα γενικότερα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική λιτότητας και το πέρασμα της ευθύνης για τα σχολικά κτίρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς αντίστοιχη μεταφορά και των απαραίτητων πόρων, εξηγούν ότι το διδακτήριο Αναύρου, με 820 μαθητές και πάνω από 100 εκπαιδευτικούς, βρίσκεται σε προϊούσα αποσάθρωση και καθημερινά εμφανίζει νέες φθορές παντού.

«Το σχολικό αυτό συγκρότημα - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - κόσμημα της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής, υπόδειγμα διδακτηρίου της 10ετίας του '60, σήμερα χρειάζεται γενική ανακαίνιση, αντιμετώπιση των εμφανών φθορών των κτιρίων, έλεγχο της στατικότητάς του και προσαρμογή στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αυτό εξασφαλίζεται - συνεχίζουν - μόνο με τη σύνταξη άμεσα μιας οικονομικοτεχνικής μελέτης του σχολικού συγκροτήματος και χρηματοδότηση για την κατασκευαστική της υλοποίηση». Παράλληλα, εξηγούν ότι είναι αναγκαίες μια σειρά από εργασίες, όπως η αντικατάσταση των κουφωμάτων-παραθύρων στις αίθουσες (μετά από 45 χρόνια!), επισκευές δαπέδων, τοίχων, εγκαταστάσεων φωτισμού κτλ., συντήρηση του Γυμναστηρίου, των χώρων υγιεινής και, όπως προαναφέρθηκε, ο έλεγχος της στατικότητας.

Ρωτούν, λοιπόν, τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Βόλου για να αντιμετωπίσει τα έξοδα συντήρησης και γενικού εκσυγχρονισμού του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ