Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Κινητοποίηση για την ολοκλήρωση του μετρό

Το συντονισμό των ενεργειών τους και την άσκηση πίεσης προς τους υπεύθυνους, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το πάγωμα των εργασιών του μετρό και τη συνεχή μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου, αποφάσισαν χτες σε συνάντηση ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής και εκπρόσωποι του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Μετρό της Αθήνας.Στην κατεύθυνση αυτή, σαν πρώτο βήμα, σημειώθηκε η ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων, κυρίως στις γειτονιές που θίγονται από τις εργασίες του Μετρό, αλλά και η προβολή του αιτήματος προς το Δήμο Αθηναίων να συγκαλέσει ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση για την πορεία και τα προβλήματα του έργου. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις εξελίξεις σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα.

Οι οικοδόμοι αναφέρθηκαν στον ύποπτο ρόλο της αμερικανικής εταιρίας "Μπέχτελ", ως συμβούλου τεχνικών λύσεων στο θέμα του μετρό, καθώς δημιουργεί συνεχώς συνθήκες για νέες κωλυσιεργίες και παράταση των εργασιών, ενώ τόνισαν ότι πρέπει να τηρηθεί η σύμβαση, καθώς, όσο περνά ο χρόνος, τόσο δυσμενέστερα είναι τα πράγματα για το ελληνικό δημόσιο.

"Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το πάγωμα των εργασιών από τον Αύγουστο του '96, προστίθενται συνεχώς νέα", τόνισε ο Γιάννης Συνοδινός,πρόεδρος του παραρτήματος εργαζομένων στο μετρό Αθήνας. "Οι εργαζόμενοι απαιτούν οριστικές λύσεις και θέλουν να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία του έργου. Το πάγωμα των εργασιών, που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση 600 εργαζομένων, αναδεικνύει τον κίνδυνο νέας παράτασης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου και την επιβάρυνση του κόστους εκτέλεσής του", δήλωσε στο "Ρ". Σημείωσε, ακόμα, τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, "η οποία συνεχίζει να αδιαφορεί για τα προβλήματα, με αποτέλεσμα κάποια οικονομικά συμφέροντα να λυμαίνονται το έργο". Ο ίδιος είπε ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν στην ενημέρωση του κόσμου, καλώντας, παράλληλα, τα πολιτικά κόμματα, αλλά και το Δήμο Αθηναίων, ως άμεσα ενδιαφερόμενο, να λάβει θέση και πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Από την πλευρά του, ο Λεων. Αυδής σημείωσε ότι το έργο καρκινοβατεί, "καταβροχθίζοντας" όλο και μεγαλύτερα ποσά, διαλύοντας το κυκλοφοριακό και τη συγκοινωνία και κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιώσουν την ολοκλήρωσή του. Ο επικεφαλής της παράταξης, μιλώντας στο "Ρ", τόνισε πως "πήραμε σαν παράταξη την πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή γιατί πιστεύουμε ότι η συνέχιση και ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατό των εργασιών του μετρό είναι ζήτημα ζωής για την Αθήνα. Επίσης, γιατί πιστεύουμε πως στην καθυστέρηση έχουν ανάμειξη και συμφέροντα που προσπαθούν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη, χωρίς βέβαια να ενδιαφέρονται για τις ζημιές που προκαλούν στην πόλη και τους κατοίκους της. Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" θα κινητοποιηθεί για να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα του μετρό, όσο γίνεται ταχύτερα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμο ζήτημα η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου και η επέκτασή του (2019-09-11 00:00:00.0)
Διαβεβαιώσεις για συνέχιση του έργου (2010-02-02 00:00:00.0)
Γιατί καθυστερεί το μετρό; (1999-03-10 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στο ΜΕΤΡΟ (1998-11-26 00:00:00.0)
Μετροπόντικες τέλος; (1996-09-18 00:00:00.0)
Πανωπροίκι 175 δισ. απαιτεί η κοινοπραξία! (1996-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ