Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θερινός καύσωνας" στα νοσοκομεία

"Ως έχει", εισάγεται στα θερινά τμήματα της Βουλής το νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία

Στο θερινό τμήμα της Βουλής θα εισαχθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο για την υγεία, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Κ. Γείτονας αργά προχτές το βράδυ σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη σταλεί στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής αλλά σύμφωνα με τα λεχθέντα του υπουργού, η κατάθεσή του στη Βουλή θα είναι με τη μορφή που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μάλιστα φαίνεται να παραλείπονται και ορισμένες επιμέρους ευεργετικές ρυθμίσεις, όπως το επίδομα διατριβής και το 10% επί του βασικού μισθού για τους επιμελητές Α.Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Χ. Ζαχαρόγιαννης, δήλωσε στο "Ρ": "Υπάρχει ανάγκη αγωνιστικής απάντησης των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία για να μην περάσει το νομοσχέδιο που καταργεί τη μονιμότητα των γιατρών - και ανοίγει την πύλη και για την άρση της μονιμότητας και των υπολοίπων εργαζομένων - εισάγει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μεταφέρει το κόστος στα ασφαλιστικά ταμεία και αφήνει τους άπορους και τους ανασφάλιστους στο "έλεος του Θεού"".

Αναστάτωση στο Ασκληπιείο

Η λειτουργία του νέου Νεφρολογικού Τμήματος καθώς και η επαναλειτουργία μιας κλεισμένης πτέρυγας στο Ασκληπιείο της Βούλας, δεν μπορούν να γίνουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να λειτουργήσει τα νέα τμήματα με ανακατανομές προσωπικού. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και κάνουν στάσεις εργασίαςΔευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια του Νεφρολογικού Τμήματος (7.11.96) ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας εξήγγειλε πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνητού νεφρού σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ