• Επιτροπή, που εξετάζει την έκταση του προβλήματος, δημιουργήθηκε από την ΠΕΤ - ΟΤΕ
  • - Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο όργιο των εργολαβιών στον ΟΤΕ είναι οι εργαζόμενοι, και πιέζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να αναλάβουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά και το δημοσίευμα του... - 1997-05-30 00:00:00.0"/>
  • Επιτροπή, που εξετάζει την έκταση του προβλήματος, δημιουργήθηκε από την ΠΕΤ - ΟΤΕ
  • - Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο όργιο των εργολαβιών στον ΟΤΕ είναι οι εργαζόμενοι, και πιέζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να αναλάβουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά και το δημοσίευμα του... - 1997-05-30 00:00:00.0" /> Στο στόχαστρο των εργαζομένων η φάμπρικα με τις "εργολαβίες" | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 30 Μάη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 25
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΟΤΕ
    Στο στόχαστρο των εργαζομένων η φάμπρικα με τις "εργολαβίες"
    • Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Ρ"
    • Επιτροπή, που εξετάζει την έκταση του προβλήματος, δημιουργήθηκε από την ΠΕΤ - ΟΤΕ

    Αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο όργιο των εργολαβιών στον ΟΤΕ είναι οι εργαζόμενοι, και πιέζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να αναλάβουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά και το δημοσίευμα του "Ρ", πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες προς τους υπευθύνους, ενώ την προσεχή βδομάδα, η Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών (ΠΕΤ) - ΟΤΕ, το μεγαλύτερο σωματείο του χώρου, θα επιδιώξει συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού. Ηδη επιτροπή, που έχει οριστεί από το σωματείο, εξετάζει την έκταση του προβλήματος και επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις που θα συμβάλουν να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες αναβάθμισης του δικτύου.

    Οπως επισημαίνουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, η φάμπρικα που έχουν στήσει οι εργολάβοι στον ΟΤΕ, τους επιτρέπει κατ' επανάληψη να κερδοσκοπούν σε βάρος του Οργανισμού και των εκατοντάδων παιδιών που "προσλαμβάνουν", τροφοδοτώντας ταυτόχρονα έναν καλοστημένο μηχανισμό εκμαυλισμού συνειδήσεων και ρουσφετιού, που με τη λήξη του "έργου" παραδίδονται και πάλι ανεπάγγελτα στους δρόμους της ανεργίας.

    Την έντονη διαφωνία του για το φαινόμενο των εργολαβιών, που έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, διατύπωσε στο "Ρ" ο Παναγιώτης Κοτρώνης,πρόεδρος της ΠΕΤ - ΟΤΕ. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Η διαδικασία ανάθεσης των έργων της ποιοτικής αναβάθμισης του δικτύου του ΟΤΕ και οι προσλήψεις μέσω εργολάβων στον Οργανισμό, που τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, είναι συνδικαλιστικά, πολιτικά, αλλά και επιχειρησιακά μια απαράδεκτη τακτική.

    Ως σωματείο έχουμε πάρει σειρά αποφάσεων και σε συνεργασία με τις επιτροπές, που δημιουργούμε σε κάθε τεχνικό τμήμα, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το έργο των συναδέλφων μας και τα συμφέροντα του Οργανισμού. Συμφέροντα που καμιά σχέση βέβαια δεν έχουν με τα κάθε είδους αρπαχτικά που απομυζούν τον ΟΤΕ, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε στη διοίκηση του ΟΤΕ προτάσεις που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια και θα διεκδικήσουμε την υλοποίησή τους με κάθε τρόπο".

    Στις σοβαρές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων από την παγίωση και τη διόγκωση των εργολαβιών στον ΟΤΕ, αναφέρεται ο Νίκος Σιτζάνης,μέλος του ΔΣ της ΠΕΤ - ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι γίνονται το εργαλείο που τους αφαιρεί το αντικείμενο εργασίας τους και θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια τη θέση και τη σχέση εργασίας που έχουν με τον Οργανισμό. Κατά συνέπεια, σημειώνει ο Ν. Σιτζάνης, "αν δεν έχεις αντικείμενο εργασίας, τότε τι χρειάζονται οι ειδικότητες, η εξειδίκευση, η εμπειρία και οι μόνιμες προσλήψεις. Ετσι, για τους "εκσυγχρονιστές" και τους μάνατζερ, θα είμαστε όλοι πλεονάζοντες και στη διάθεση του κάθε προϊστάμενου να μας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Αυτά είναι τα νέα "φρούτα" που φέρνει η εφαρμογή του Σχεδίου Οργανωτικού και Διοικητικού Εκσυγχρονισμού (ΣΟΔΕ), ενώ με το πρόσχημα των στόχων που πρέπει να έχει η κάθε μονάδα αποτελέσματος (περιφέρεια, διαμέρισμα), ο μόνος στόχος που πραγματικά επιδιώκεται είναι η κερδοσκοπία των εργολάβων".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ