Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη για τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα

Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 "περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος", άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Δημ. Ασπρογέρακας κατά παντός υπευθύνου, όσον αφορά την αγορά τεσσάρων μεταχειρισμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών από την εταιρία "Stigman Air Support LTD" του Κύπριου επιχειρηματία Βασ. Χριστοδούλου, στις 5-2-97, αντί 24,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η υπόθεση θα ερευνηθεί από τον 3ο ειδικό ανακριτή Πυθ. Λαζαρίδη.

Ο προαναφερόμενος εισαγγελέας είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με βάση δημοσιεύματα του Τύπου, που ανέφεραν ότι τα αεροπλάνα δεν ανήκαν στον Χριστοδούλου αλλά στο γιουγκοσλαβικό κράτος και, επιπλέον, είναι ακατάλληλα. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, εξετάστηκε εκπρόσωπος ανταγωνίστριας εταιρίας, που υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει το υπουργείο Γεωργίας πως τα συγκεκριμένα αεροπλάνα εξακολουθούσαν να είναι εγγεγραμμένα στο γιουγκοσλαβικό νηολόγιο και ουδέποτε διαγράφτηκαν, όπως βεβαίωνε ο Χριστοδούλου με σχετικό έγγραφό του. Ο μάρτυρας προσκόμισε μάλιστα στον εισαγγελέα φωτοτυπία του εγγράφου αυτού, το οποίο έφερε σφραγίδα του 4ου Αστυνομικού Τμήματος, που βεβαίωνε το γνήσιο του περιεχομένου του. Ομως, η υπογραφή του αστυνομικού κάτω από τη σφραγίδα ήταν πλαστή.

Σύμφωνα με τη σύμβαση αγοράς, ο Χριστοδούλου είχε αγοράσει τα αεροπλάνα στις 15-4-92 από την εταιρία "Yougoslav Air Lines" με ιδιωτικό συμφωνητικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ