Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Ανησυχεί» η ΔΟΕ για τα έργα

Με αρκετές ανησυχίες για μια σειρά έργων εμφανίστηκαν τα στελέχη της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια του ελέγχου της Ολυμπιακής προετοιμασίας που ολοκληρώνεται σήμερα. Συγκεκριμένα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής υπέβαλαν ερωτήσεις για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στα έργα στο Ελληνικό. Για το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, το μέλος του ΔΣ της «Αθήνα 2004» Σπ. Καπράλος ενημέρωσε την Επιτροπή σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από την απόφαση του ΣτΕ, ενώ ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κ. Καρτάλης διαβεβαίωσε ότι ήδη γίνονται αλλαγές στην περιβαλλοντική μελέτη του έργου, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γ. Πραγιάτης ανέφερε ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση σε ορισμένα έργα (Λιόσια, Σκοπευτήριο), αλλά συμπλήρωσε ότι η απώλεια χρόνου θα καλυφθεί. Επίσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των μέτρων της Τροχαίας, σύμφωνα με τη μελέτη που είχε παρουσιαστεί στην προηγούμενη επίσκεψη της ΔΟΕ και τονίστηκε ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των δυνάμεων που απαιτούνται για την εφαρμογή της. Συγκεκριμένα, θα χρειαστούν 1.179 τροχονόμοι, 82 γερανοί, 540 εθελοντές για την καθοδήγηση της στάθμευσης των αυτοκινήτων. Σε 24ωρη βάση θα αστυνομεύεται το κύριο Ολυμπιακό οδικό δίκτυο (275 χλμ.) και το δευτερεύον (330 χλμ.).

Τέλος, σχετικά με τις Ολυμπιακές προσαρμογές, ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Μ. Σίμιτσεκ ανέφερε ότι η συνολική δαπάνη έχει προσδιοριστεί στα 120,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα εκταμιευτούν από τον προϋπολογισμό της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ