Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπερπληρότητα στην «Εξοδο»

Στοιχεία απ' τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ στη Λάρισα και στο Βόλο

Πάνω από 600 περιστατικά αντιμετώπισαν οι δύο Συμβουλευτικοί Σταθμοί του θεραπευτικού προγράμματος «Εξοδος», που εδρεύουν στη Λάρισα και στο Βόλο, το 2001. Ο αριθμός αυτός αφορά σε αποδέκτες υπηρεσιών συμβουλευτικής πληροφόρησης για την τοξικοεξάρτηση ή κινητοποίησης για θεραπεία.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του θεραπευτικού προγράμματος «Εξοδος» - οι υπεύθυνοι προγράμματος Σ. Μπουντής, εκπαίδευσης Δ. Δεληγιάννης, έρευνας και τεκμηρίωσης Μερόπη Πεντεδέκα. Επισημάνθηκε ότι όσον αφορά στη θεραπευτική κοινότητα της «Εξόδου» το ίδιο έτος έλαβαν τις υπηρεσίες της 123 άτομα, όμως η μέση δύναμή της ήταν 58,7% και η μονάδα ήταν υπερπλήρης. Επίσης, 43 άτομα ολοκλήρωσαν τη φάση της Θεραπευτικής Κοινότητας και εντάχτηκαν στη Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης Θεσσαλίας.

Αυξημένη ήταν τη χρονιά που πέρασε και η προσέλευση γονιών, αδελφών και φίλων χρηστών στη Μονάδα Συμβουλευτικής και Θεραπείας της Οικογένειας: 407 άτομα παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και 220 νέα άτομα εντάχτηκαν στις ομάδες συμβουλευτικής και θεραπείας που πραγματοποιούνται.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ατόμων που απευθύνθηκαν στους συμβουλευτικούς σταθμούς του προγράμματος από την 1-1- 2001 έως 31-12- 2001, το 85% αυτών ήταν άντρες και το υπόλοιπο γυναίκες και ο μέσος όρος της ηλικίας τους έφτασε στα 26,8% έτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία η ηλικία των χρηστών μειώνεται διαρκώς και από 29 έτη που ήταν το 1996 σήμερα είναι κάτω και από 27. Επίσης, το 65% των ατόμων που απευθύνθηκαν στην «Εξοδο» ήταν άνεργοι και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους - 68% - ήταν κάτοικοι Θεσσαλίας.

* Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. το θεραπευτικό πρόγραμμα «Εξοδος» εγκαινιάζει στους χώρους της Κοινότητας το κτίριο του «Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων» και την έκθεση ζωγραφικής «Μνήμης Ναός» του Χρ. Παπανικολάου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ