Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Παλεύουμε για Αυτοδιοίκηση ασυμβίβαστη με τα ναρκωτικά

«Τα ναρκωτικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα και αντικατοπτρίζει την κρίση του συστήματος. Η αντιμετώπισή τους δεν μπορεί να είναι επιφανειακή, ηθικολογική και αδιάφορη. Δεν μπορεί να γίνεται σε ατομική βάση ή με θέσεις που καλλιεργούν και διευκολύνουν τη διάδοσή τους. Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά» τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

«Αντιπαλεύουμε -συνεχίζει- μαχητικά τα κοινωνικά αίτια που συνδέονται με τη διάδοσή τους και τους υπεύθυνους. Παλεύουμε για τη συστράτευση των κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στα φαινόμενα παρακμής, εκφυλισμού, στην ισοπέδωση και καταρράκωση οραμάτων και αξιών, το κλίμα απάθειας και αδιαφορίας που καλλιεργεί το σημερινό σύστημα. Ενάντια στην πολιτική της ανέχειας, της ανεργίας, του άγχους, της επιβίωσης, που ενισχύουν τις προϋποθέσεις της διάδοσής τους. Απαιτούμε και διεκδικούμε τη συστηματική και ουσιαστική δίωξη του εμπορίου των ναρκωτικών, εκείνων των συμφερόντων και οικονομικών παραγόντων που εμπορεύονται τον κοινωνικό και φυσικό θάνατο».

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» τονίζει ότι θα παλέψει για Αυτοδιοίκηση που θα έχει σαν βασική κατεύθυνση:

-- Τη διαρκή ενημέρωση του πληθυσμού για τα ναρκωτικά, την απόκρουση της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης που αποπροσανατολίζει και κρύβει τις πραγματικές αιτίες. Για ΤΑ που θα διευκολύνει τη συστράτευση των κοινωνικών δυνάμεων, για το αντιπάλεμα των αιτιών της διάδοσης των ναρκωτικών.

-- Θα ενισχύει και θα βοηθά έμπρακτα τους αγώνες, ιδιαίτερα των νέων για το δικαίωμα στη μόρφωση, τη σταθερή δουλιά, για δημοκρατικές ελευθερίες, για ελεύθερο δημιουργικό χρόνο, για μια ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον, με δυνατότητες άθλησης, ψυχαγωγίας, συμμετοχής στον πολιτισμό και την Τέχνη, ενάντια στη μηδενιστική άρνηση, την απομόνωση, στην ψεύτικη φυγή με τα ναρκωτικά.

-- Θα καλλιεργεί την κοινωνική αλληλεγγύη με μέτρα και δράσεις για την ενίσχυση της πρόληψης, της απεξάρτησης των χρηστών, θυμάτων της εφαρμοζόμενης πολιτικής που τους θέλει εξαρτημένους, περιθωριοποιημένους και παθητικούς δέκτες, αλλά και θα δρα αποτελεσματικά για την κοινωνική στήριξή τους.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτούμε, διεκδικούμε, παλεύουμε για μια Αυτοδιοίκηση που δε θα συμβιβάζεται, δε θα ανέχεται, αλλά θα προβάλλει την ανάγκη μιας πραγματικής αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, μια συνολική, αγωνιστική στάση ζωής χωρίς ναρκωτικά. Που θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει τη δημιουργική στάση ζωής των ανθρώπων και θα ενισχύει τη δράση για μια άλλη πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας να μη χαρίσει τη ζωή του σε κανέναν (2012-03-06 00:00:00.0)
Ψήφο στην Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων (2011-02-26 00:00:00.0)
Στο σύστημα τα αίτια της χρήσης (2002-06-26 00:00:00.0)
Δώστε και σώστε (2001-07-13 00:00:00.0)
"Πολιτική μαστούρας" στον Πειραιά (1998-07-08 00:00:00.0)
Η "ουσία" του ενωμένου αγώνα (1998-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ