Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσκεψη του Γ. Ρόκου στην «Ιθάκη»

Τη θεραπευτική κοινότητα ΙΘΑΚΗ επισκέφθηκε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Ρόκος και είχε συναντήσεις με τον υπεύθυνο της κοινότητας Φ. Καλοτεράκη και τους εργαζόμενους, ενώ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Ο Γ. Ρόκος σημείωσε ότι η Μέρα κατά των Ναρκωτικών δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς και θετικούς απολογισμούς από την πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση, καθώς, όπως πρόσθεσε, η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης κάθε χρόνο μειώνεται, η χρήση επεκτείνεται και σε νέες εξαρτησιογόνες ουσίες, το εμπόριο των ναρκωτικών ανθεί και ενώ η ζήτηση για θεραπεία αυξάνεται, οι μονάδες θεραπείας και επανένταξης παραμένουν ελάχιστες.

«Στη Θεσσαλονίκη τη "μητρόπολη" της ανεργίας, όπου η παραγωγική της βάση ξεπουλιέται ή κλείνει, η αγροτική παραγωγή απαξιώνεται, η παιδεία και η υγεία εμπορευματοποιείται δεν πρέπει να απορούμε γιατί αυξάνονται οι θάνατοι και η χρήση ουσιών, τόνισε ο Γ. Ρόκος. Τι έκανε τα τελευταία χρόνια η πολιτεία, αρκετοί δήμαρχοι και η νομαρχία μπροστά σ' αυτή την κατάσταση; Από τη μια δεν αντιπαλεύουν τα κοινωνικά αίτια της χρήσης (ανεργία κλπ) και από την άλλη προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό, πείθοντάς τον ότι δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Εστησαν ορισμένα κέντρα ενημέρωσης και πρόληψης, που σε λίγο καιρό θα περάσουν εξ ολοκλήρου στην ΤΑ, χωρίς τους ανάλογους πόρους. Δεν ενίσχυσαν ανάλογα τα κέντρα θεραπείας και επανένταξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ