Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με επίκεντρο τη «μείωση της βλάβης»

Στη διαχείριση του προβλήματος και με πρωταρχικό στόχο τη «μείωση της βλάβης» επιμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Κ. Στεφανή.

Ο υπουργός Υγείας αφού διάβασε μια δισέλιδη δήλωση πρόσθεσε: «Προς το παρόν περιοριζόμαστε σε αυτές τις δηλώσεις. Αν κάτι θα μπορούσα να προσθέσω παραπάνω είναι, ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα της μείωσης των ζημιογόνων συνεπειών που έχει η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, δηλαδή αυτό που γενικά αναγνωρίζεται ως ανάγκη "μείωσης της βλάβης"».

Στη δήλωσή του ο Κ. Στεφανής επιχείρησε έναν εξωραϊσμό του Εθνικού Σχεδίου Δράσης (ΕΣΔ) κατά των ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι «όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν είναι λίγα», αν και παραδέχτηκε πως «σε καμιά περίπτωση δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί αυτό το πολύπλοκο, πολυδιάστατο πρόβλημα».

Ο Κ. Καραμανλής

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, σε χτεσινή δήλωσή του ανέφερε ότι «παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και υποσχέσεις, το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα μας διευρύνεται» και ζήτησε απ' την κυβέρνηση «να πάρει μέτρα και να υλοποιήσει εκείνες τις πολιτικές, που αφορούν από τη μια την αυστηρή τιμωρία των εμπόρων του λευκού θανάτου και από την άλλη τους τομείς της ενημέρωσης, της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης των χρηστών».

Η βουλευτής της ΝΔ Μ. Γιαννάκου σε δήλωσή της επισημαίνει ότι «η πρόληψη παραμένει στην κεντρική προτεραιότητα», ενώ «χρειάζεται στρατηγική σε βάθος χρόνου, υπομονή, επιμονή και δράσεις που να αντιστοιχούν στο υπέρογκο μέγεθος του προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ