Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΩΝΕΙΑ - ΒΟΛΒΗ
Μετά τη λειψυδρία ανιχνεύτηκε και ραδιενέργεια!

Μέτρα για την ομαλή και ποιοτική υδροδότηση της περιοχής ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της μείωσης των υδάτων των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, αλλά και της παρουσίας ραδιενεργών στοιχείων στο νερό άρδευσης και ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής Μυγδονίας του Νομού Θεσσαλονίκης, ζητούν με Ερώτηση που απευθύνουν στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Τα τελευταία χρόνια - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - η περιοχή Μυγδονίας στο Νομό Θεσσαλονίκης υφίσταται έντονη περιβαλλοντική υποβάθμιση, με κύριο χαρακτηριστικό τη μείωση των υδάτων των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης και όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται.

Το τελευταίο διάστημα - προσθέτουν οι δύο βουλευτές - έγινε γνωστό ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής είναι μολυσμένος από ραδιενεργά στοιχεία, όπως ουράνιο και ράδιο, σε ποσότητες μεγαλύτερες των ανωτέρων επιτρεπτών ορίων, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Γίνεται φανερό - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - ότι η μείωση των υδάτων θα προκαλέσει λειψυδρία, ενώ η παρουσία ραδιενεργών στοιχείων απειλεί σοβαρά την υγεία των κατοίκων, όχι μόνο της συγκεκριμένης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένο μάλιστα ότι τα νερά αυτά χρησιμοποιούνται όχι μόνο για άρδευση, αλλά και για ύδρευση.

Τέλος, ρωτούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και ορθολογική υδροδότηση της περιοχής Μυγδονίας με νερό ποιοτικά καλό και σε επαρκείς ποσότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ