Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Εποχές του «περάστε ... δι' υπόθεσίν σας»!

Ασφαλίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος των οικοδόμων ξένων εργατών

Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρέθηκαν για μια ακόμη φορά τα «χαφιεδότσουρμα» - όπως λένε στην Κρήτη - των μηχανισμών της εξουσίας, στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα με αφορμή τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, «επισκέπτονται» στελέχη του σωματείου, ζητώντας, δήθεν, κάποιες «πληροφορίες» για τις εκλογές και τη συμμετοχή αλλοδαπών συναδέλφων στις δραστηριότητες του σωματείου και τα όργανά του... Στην πραγματικότητα, όπως υπογραμμίζει η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων με ανακοίνωσή της, «σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν, να διασπάσουν και να φέρουν σε αντιπαράθεση τους ντόπιους με τους αλλοδαπούς εργάτες».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός προσπάθησε να βάλει στο χέρι το κίνημα των οικοδόμων και τα συνδικαλιστικά του όργανα, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της δεν έχουν παραιτηθεί ποτέ από την προσπάθεια να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των οικοδόμων και ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται σε συνεπή ταξική κατεύθυνση. Στην προσπάθεια αυτή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πιάστηκαν σε συνελεύσεις, πορείες και συγκεντρώσεις χαφιέδες, ασφαλίτες, προβοκάτορες και κάθε λογής "βαλτοί" από διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς της εξουσίας για να κάνουν όση ζημιά μπορέσουν. Στις μέρες μας, ουσιαστικά, ξαναζωντανεύει το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας και μπαίνει σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Συνεχίζοντας, το ΔΣ καταγγέλλει τέτοιου είδους πρακτικές, που, όπως αναφέρει, θυμίζουν άλλες εποχές. «Τις εποχές του "περάστε από την Ασφάλεια δι' υπόθεσίν σας"». Προειδοποιεί την κυβέρνηση, σαν πολιτικό προϊστάμενο των αστυνομικών αρχών και υπεύθυνη γι' αυτές τις ενέργειες και πρακτικές τους, να σταματήσει αυτές τις «δραστηριότητες», γιατί πρέπει να ξέρει ότι θα μας βρει απέναντί της.

Καταλήγοντας, η διοίκηση του Συνδικάτου καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει σαν στόχο να μην αφήσει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ