Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρέπει να συνεχιστεί η πάλη

Η παράταξη ασκεί σκληρή κριτική στον αντιασφαλιστικό νόμο και στις παρατάξεις που τον στήριξαν άμεσα ή έμμεσα

Κάλεσμα συνέχισης του αγώνα για να μην περάσει η συνολική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, απευθύνει στους εργαζόμενους του χώρου η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι ο τελευταίος αντιασφαλιστικός νόμος είναι βαθιά αντεργατικός και ότι εξαιτίας της συνεπούς και διαρκούς πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν ψηφίστηκαν και χειρότερες ρυθμίσεις!

Η παράταξη τονίζει ότι τα δεκάδες συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις υπουργείων συνέβαλαν στην αποφυγή ακόμη πιο σκληρών αντιασφαλιστικών μέτρων και υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο «δε θα είχε περάσει καν (όπως έγινε πέρυσι το Μάη) αν και οι άλλες δυνάμεις ήταν στον αγώνα και όχι στον "κοινωνικό διάλογο" και στη συναίνεση. Γι' αυτό έχουν σοβαρές ευθύνες πέρα από την ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ και η "Αυτόνομη Παρέμβαση" που με τη στάση τους νομιμοποιούσαν όχι μόνο το διάλογο απάτη, αλλά και στη συνείδηση των εργαζομένων τα μέτρα για το ασφαλιστικό».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι «η εξαίρεση της Τράπεζας Ελλάδας από την υπαγωγή στο ΙΚΑ είναι θετική, δεν μπορεί όμως να κρύψει τις συνέπειες του αντιασφαλιστικού νόμου, που αφορά στο σύνολό του και τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της τράπεζας». Προσθέτει ότι μπροστά στις δημοτικές εκλογές πρέπει να δοθεί το κατάλληλο μήνυμα.

Η ΕΣΑΚ μαζί με το ΠΑΜΕ, καλούν κάθε αγωνιστή στην τράπεζα σε πάλη για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντεργατικές διατάξεις του αντιασφαλιστικού νόμου, για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, την ανάληψη από την Τράπεζα της Ελλάδας των ταμείων της, σύμφωνα με τις καταστατικές υποχρεώσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ