Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
Οι εργάτες δεν είναι αναλώσιμα αντικείμενα

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα αντικείμενα», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Χανίων σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα πυκνά εργατικά ατυχήματα που γίνονται εσχάτως στη ΔΕΗ Χανίων και κυρίως το τελευταίο σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε πρόσφατα με αποτέλεσμα εργαζόμενος να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Το κλίμα έντασης και τρομοκρατίας, αλλά και οι ελλείψεις των απαραίτητων μέτρων ασφαλούς εργασίας, ευθύνονται για τα εργατικά ατυχήματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση και παράλληλα καταδικάζεται η εντατικοποίηση της δουλιάς. Επίσης, σημειώνεται πως η η γενική κατεύθυνση κάθε επιχείρησης για αύξηση της παραγωγικότητας, δεν μπορεί να σημαίνει σε καμιά περίπτωση εντατικοποίηση και αδιαφορία για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τον διευθυντή της ΔΕΗ κ. Κουφάκη να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να αποβάλλει τη λογική «αφεντικό είμαι ό,τι θέλω κάνω» που το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι το διαπνέει. Ακόμη, καλεί τους εργαζόμενους «όπου και αν δουλεύουν, ό,τι δουλιά και αν κάνουν», να απαιτούν και να διεκδικούν από τους εργοδότες την τήρηση κανόνων ασφαλούς εργασίας και να αρνούνται να προσφέρουν υπηρεσίες κάτω από επισφαλείς συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ