Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Κλιμακώνεται ο αγώνας στα εργοτάξια

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού στη χτεσινή 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στο έργο, καταγγέλλοντας την απόπειρα καταστροφής των γραφείων του από «αγνώστους» και η οποία εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική αυταρχισμού που εφαρμόζεται από κυβέρνηση και εργοδοσία, με στόχο την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων. Επίσης, στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας διατυπώνονταν η απαίτηση για βελτίωση των όρων εργασίας, αύξηση των μεροκάματων, τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ακόμα, δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά σκάμματα στο εργοτάξιο του Ιπποδρομίου στο Μαρκόπουλο, απαιτώντας επιπλέον την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας, τη χορήγηση ατομικών ειδών προστασίας, την τοποθέτηση ψυκτών νερού, τουαλέτες και αποδυτήρια.

Στην ίδια πλαίσια και με κατεύθυνση την κλιμάκωση του αγώνα στον κλάδο των κατασκευών, στάση εργασίας σε κάθε βάρδια θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 20 Ιούλη 2002, οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία ΑΓΕΚ - ΜΕΤΩΝ, στο έργο προέκτασης της γραμμής του ΜΕΤΡΟ «Δάφνη - Ηλιούπολη». Οι οικοδόμοι δηλώνουν αποφασισμένοι σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ