Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψήφο στο «Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων»

Αύριο Κυριακή οι εκλογές στο ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και ένα πλήρες ψηφοδέλτιο διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων αρχιτεκτόνων το «Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων» στις εκλογές του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ), που θα γίνουν αύριο Κυριακή 20 Φλεβάρη. Να σημειώσουμε ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. και ότι οι αρχιτέκτονες της Αττικής θα ψηφίσουν στα γραφεία του Συλλόγου (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι), ενώ στην περιφέρεια στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα.

Το «Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων» επισημαίνει ότι ο πάλαι ποτέ πιο πολιτικοποιημένος σύλλογος έχει απονευρωθεί. Εχει καταστεί ανίκανος, όχι μόνο να διατυπώνει θέσεις και να ασκεί πολιτική για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και της αρχιτεκτονικής, αλλά και να προωθεί στοιχειωδώς τα απλά άμεσα αιτήματα των εργαζόμενων αρχιτεκτόνων. Για το λόγο αυτό προτείνει τη διοργάνωση ενός συνεδρίου με θέμα την Επαναϊδεολογικοποίηση της Αρχιτεκτονικής.

Επίσης το «Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων» προτείνει:

  • Για τις μελέτες - επιβλέψεις των ιδιωτικών έργων και την έκδοση αδειών: Το νέο ΔΣ να βγάλει από το συρτάρι την από τριετίας σχετική απόφαση της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου και να απαιτήσει την εξυγίανση και αναβάθμιση των διαδικασιών.
  • Για τις αναθέσεις των μελετών του ευρύτερου δημόσιου τομέα: Να κάνει διεκδικητικό αγώνα για την αναθεώρηση του Ν. 716/77 με βάση τα αιτήματα που περιλαμβάνει η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Αττικής και της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου. Να απαιτηθεί κατά προτεραιότητα η απευθείας ανάθεση μιας μελέτης μικρού δημόσιου έργου σε κάθε νεοεισερχόμενο στο επάγγελμα αρχιτέκτονα.
  • Για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις: Να κάνει αγώνα για να πάψει το αίσχος των μισθών των 120 - 170 χιλιάδων δρχ. το μήνα και των απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων που επικρατεί τόσο στην Αθήνα όσο και στις περισσότερες από τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.
  • Για το ασφαλιστικό τονίζει ότι μόνο ο κοινός αγώνας με το εργατικό και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να δημιουργήσει τη συγκέντρωση δυνάμεων που απαιτείται για την ανατροπή των σχεδίων της ΟΝΕ και της κυβέρνησης. Ωστόσο, άμεσα προτείνει την επιβάρυνση των εργοδοτών με εύλογη εργοδοτική εισφορά, την πάταξη της τεράστιας εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαπαλλαγής, τη μείωση ή απαλλαγή των εισφορών που πληρώνει ο νέος στρατευμένος αρχιτέκτονας και ο άνεργος κλπ.
Το ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο του «Νέου Κινήματος Αρχιτεκτόνων» είναι: Αττική: Γιανναράκη Σάσα, Γκουτίδης Χρήστος, Γρηγοριάδης Σωτήρης, Ελευθεριάδου Σοφία, Ζαχαριάδου Βάνα, Ζουριδάκης Μανόλης, Κανελλόπουλος Κυριάκος, Καποτοπούλου Θεώνη, Καρύδης Κυριάκος, Κάτσικα Νταίζη, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Λευκαδίτου Ρένα, Μαγγίνας Σπύρος, Μάρθα Λουίζα, Μαχαιροπούλου Δέσποινα, Μητσάκη Λένα, Μπαρδάκης Κώστας, Παλούμπα Γιάννα, Παντελάκης Μιχάλης, Πλατανιώτη Μαρία, Πρεκετέ Αγγελική, Ρηγόπουλος Τάσος, Σαρηγιάννης Γιώργος, Σελιανίτης Χρήστος, Σκλιάς Κώστας, Ταβλαρίδης Αλέκος, Τζαντζόγλου Αγγέλα, Τζατζάνης Κώστας, Τζώρτζος Γρηγόρης, Τσέκερης Φοίβος. Κεντρική Μακεδονία: Δημουλάς Αλκιβιάδης (Πέλλα), Ζαντίδης Ηρακλής (Θεσσαλονίκη), Ορφανίδης Γιώργος (Ημαθία), Παναγιωτίδου Δόμνα (Θεσσαλονίκη), Τζίλης Προκόπης (Κοζάνη). Ηπειρος: Ζιώβας Βησσαρίων (Αρτα), Χατζηγιάννης Μάνθος (Ιωάννινα). Θεσσαλία: Παυλής Δημήτρης (Τρίκαλα). Ιόνια Νησιά: Αννινου Μερόπη (Κεφαλονιά), Λυμπερόπουλος Γιώργος (Ζάκυνθος). Πελοπόννησος: Μπαξεβανάκη Παναγιώτα (Μεσσηνία), Τσαμαντά - Παπαδοπούλου Μαριλένα (Κορινθία). Βόρειο Αιγαίο: Κάνδιας Νίκος (Ικαρία). Νότιο Αιγαίο: Παπαθεοδώρου Πάρις (Ρόδος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ