Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡ. ΚΟΛΟΖΩΦ
Περιορισμός δαπανών κατ' εντολήν του Διευθυντηρίου

«Το συνέδριο θα ήταν πιο αποδοτικό, αν γινόταν μακριά απ' τις εκλογές», είπε στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ.

«Υπάρχουν, πρόσθεσε ο Ορ. Κολοζώφ, τα χρονικά πλαίσια του καταστατικού, όμως έχω την ανησυχία όσα πω μπορεί να χρωματιστούν από την προεκλογική περίοδο και την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων, ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση. Είναι γεγονός, τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ, πως από τότε που άρχισε το κυνηγητό για να πιαστούν οι δείκτες της ΟΝΕ, όλο και λιγότερα λεφτά πηγαίνουν στην Πρόνοια. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια φάση που ολοκληρώνεται εν πάση περιπτώσει μια πολιτική που έλεγε ότι πρέπει να μπούμε στην ΟΝΕ - μάλιστα οι εκλογές έγιναν πρόωρα γι' αυτόν το λόγο, για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με μια νέα κυβέρνηση τους όρους ένταξης στην ΟΝΕ. Ομως πρέπει να πούμε ότι στην ΟΝΕ πρέπει να ακολουθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτά που το Διευθυντήριο απαιτεί για όλους όσοι μπαίνουν στην ΟΝΕ. Και ο προσανατολισμός είναι να περιοριστούν οι κοινωνικές δαπάνες».

«Είμαστε πεπεισμένοι, τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ, ότι οι τομείς της πρόνοιας, της υγείας και της παιδείας μπορούν να ανταποκριθούν και σε αυτές τις συνθήκες, μόνο αν ανήκουν στο δημόσιο. Εάν η πρόνοια περάσει είτε στον εθελοντισμό είτε στα χέρια των ιδιωτών, πιστεύουμε ότι δε θα μπορέσει να ολοκληρώσει τους στόχους που εσείς οι ίδιοι βάλατε αυτή τη στιγμή και φυσικά μελλοντικά θα είναι ακόμα χειρότερα, γιατί η κοινωνία μας τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και οι απαιτήσεις θα αυξάνουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από τις όποιες προθέσεις».

«Εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην ανάγκη για την ανάπτυξης στη χώρα μας ενός αναβαθμισμένου, υψηλής ποιότητας δημόσιου συστήματος ειδικής αγωγής, που με επιστημονικό και δημοκρατικό τρόπο θα απευθύνεται με τον ιδιαίτερο τρόπο που απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία των ΑμΕΑ», είπε ο Ορ. Κολοζώφ, για να καταλήξει με την εξής πρόταση για τη διαμόρφωση των επιδομάτων: «Νομίζω μια καλή βάση είναι το παλαιότερο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος για τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους ανίκανους για εργασία και τους άνεργους και τα δέκα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το παράδειγμα των επιδομάτων ανεργίας στην Ελλάδα(2017-08-20 00:00:00.0)
Με το «σταγονόμετρο» τα επιδόματα ανεργίας(2012-02-26 00:00:00.0)
Αντίσταση στην «καταιγίδα» του Ασφαλιστικού(2001-03-13 00:00:00.0)
Ο ΣΕΒ αποσαφηνίζει...(2000-03-12 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2000-02-26 00:00:00.0)
ΑΔΕΔΥ: Απεργία αλά... ΓΣΕΕ(1998-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ