Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Αντίσταση στην «καταιγίδα» του Ασφαλιστικού

Η μεγάλη αγωνία για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης και το ζήτημα του συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων για την απόκρουση των αντιασφαλιστικών μέτρων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, εκφράστηκαν την Κυριακή στην εργατούπολη του Περιστερίου, στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι ΚΟ του ΚΚΕ, τις θέσεις του οποίου παρουσίασε ο Ορέστης Κολοζώφ, βουλευτής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ στη γεμάτη από εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου σημείωσε: «Γίνεται προσπάθεια, σε παγκόσμιο επίπεδο, να τεθούν νέοι όροι στην Κοινωνική Ασφάλιση - η οποία δεν είναι μόνο οι συντάξεις αλλά και οι τομείς της Υγείας, Πρόνοιας - ώστε να ανατραπούν σειρά κατακτήσεων στοιχειώδους ασφάλισης».

«Ο μόνος δρόμος αντίστασης στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που ετοιμάζεται είναι η ενεργός συμμετοχή όλων των εργαζομένων, που πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισής της. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια "καταιγίδα". Διαμορφώνονται όροι για ένα νέο αντιδραστικό σύστημα, που επιχειρεί να τη μετατρέψει - με ωμό τρόπο - σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου», υπογράμμισε.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση επισήμανε ότι η πρόταση του Κόμματος είναι ρεαλιστική γιατί πατάει στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Είναι μια πρόταση που πάει κόντρα στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Από την εκδήλωση στο Περιστέρι
Από την εκδήλωση στο Περιστέρι
Πυρήνας αυτής της πρότασης είναι η δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με ένα σύστημα Υγείας που θα καλύπτει και τους ανέργους. Οσον αφορά στα όρια ηλικίας, αυτά να προσδιοριστούν στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, και για τα επαγγέλματα που έχουν χαρακτηριστεί βαρέα και ανθυγιεινά στα 55 και 50 χρόνια αντίστοιχα. Βάση των συντάξεων να είναι τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (ΗΑΕ) ή το 80% των αποδοχών μαζί με επιδόματα. Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων μέχρι την κατάργησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ