Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσκλητήριο μάχης

Δήλωση του Σπύρου Ράλλη, γραμματέα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«Η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς αφαίρεσης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, η πρόνοια, τα κοινωνικά αγαθά, κατ' επιταγή της ΟΝΕ, μετατρέπονται σε εμπόρευμα. Η εντεινόμενη κινδυνολογία για δήθεν κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος αποβλέπει στην απόκρυψη των ταξικών επιδιώξεων της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών που δηλώθηκαν επίσημα: είναι η μείωση του κόστους εργασίας που βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος. Στόχος η λεγόμενη αύξηση της "ανταγωνιστικότητας", δηλαδή των κερδών του κεφαλαίου. Η ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από την υποχρέωση καταβολής εισφορών. Ο εξαναγκασμός των ασφαλισμένων, με πρόσθετη οικονομική τους θυσία, να καταφύγουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Ολοι μαζί με σκληρούς αγώνες κατακτήσαμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ολοι μαζί μπορούμε να τα προστατεύσουμε και να τα διευρύνουμε. Η κατεδάφισή τους δεν είναι ούτε μοιραία, ούτε αναπόφευκτη. Οι υποταγμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα προσπαθήσουν να παρασύρουν το κίνημα σε έναν παραλυτικό ψευτοδιάλογο, με την επίκληση της ενότητας. Είναι ανάγκη ν' αναπτυχθεί ένα Μέτωπο όλων των μισθωτών, πέρα από όποιες ιδιαιτερότητες, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των μικρομεσαίων και των αγροτών, για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης. Περιθώρια για εφησυχασμό και αυταπάτες δεν υπάρχουν.

Γι' αυτό καλούμε σε προσκλητήριο μάχης για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης όλους τους εργαζόμενους, φοιτητές αγρότες, μικρομεσαίους της Θεσσαλονίκης, στην παλλαϊκή συγκέντρωση που θα γίνει μεθαύριο Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ