Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καλούν στο συλλαλητήριο

Σε μαζική συμμετοχή όλων των λαϊκών στρωμάτων στο αυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, καλούν ομοσπονδίες εργαζομένων, σύλλογοι εκπαιδευτικών και συντονιστικά μαθητών.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδος σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «η πολιτική της κυβέρνησης προχωρά στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης», ενώ, ταυτόχρονα, η πίεση του κεφαλαίου προς τους μικρομεσαίους οδηγεί στον αφανισμό του κλάδου. Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζεται ότι αυτή η πολιτική «επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με συντονισμένες μαζικές κινητοποιήσεις».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο - καταδίκη των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών σχεδίων, υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας είναι όχι μόνο αναπόφευκτος, αλλά και αναγκαίος». Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας - Πειραιά με απόφαση της τελευταίας έκτακτης γενικής συνέλευσής του διακηρύσσει ότι «είναι αντίθετος στις σχεδιαζόμενες αλλαγές και θα αγωνιστεί, συντονιζόμενος με τη γενικότερη πάλη που πιστεύουμε ότι θα υπάρξει εναντίων αυτών των αλλαγών». Απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν πάρει επίσης οι ΕΛΜΕ Πειραιά, Α` Αθήνας, Ε` Ανατολικής Αττικής, Δ` Ανατολικής Αττικής, Γ` Δυτικής Αττικής.

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναγγέλλει και το Συντονιστικό Νυχτερινών - Απογευματινών Σχολείων και ΤΕΕ Αθήνας, με στόχο να «διαδηλώσουμε ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που περιορίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που η πάλη των εργαζομένων επέβαλε στον προηγούμενο αιώνα».

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κοινωνική ασφάλιση «αφορά όλους μας και θα πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό "παρών", που θα είναι μία πρώτη απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδότες και Ευρωπαϊκή Ενωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ