Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αποκλεισμό ο Εύδηλος

Για τα άλυτα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, διαμαρτύρονται οι Δήμοι Ευδήλου και Ραχών Ικαρίας, καταγγέλλοντας ότι καμιά σχετική εργασία δεν έχει ξεκινήσει για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Ευδήλου, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρίες καθορίζουν από μόνες τους όχι μόνο τι πλοία κινούνται στα νησιά, αλλά και ποια λιμάνια θα προσεγγίζουν!

Σαν τρανταχτό παράδειγμα παρουσιάζουν την πρόσφατη απόσυρση από τα δρομολόγια του πλοίου «Εξπρές Ολυμπία», για την ετήσια συντήρησή του. Σήμερα το νησί εξυπηρετείται από δύο πλοία, που προσεγγίζουν μόνο στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου.

Οι δήμοι ζητούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας εξήγηση για την αυθαίρετη κατάσταση. Από τις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες την άμεση εκτέλεση όλων των εργασιών για την προσέγγιση στον Εύδηλο, με ασφάλεια, κάθε τύπου πλοίου. Τέλος, την άμεση δρομολόγηση πλοίου στο λιμάνι για την εξυπηρέτηση πλέον του 75% των κατοίκων της Ικαρίας. Δηλώνουν αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ