Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Αγωνιστική υπεράσπιση της Πρόνοιας

Σήμερα στις 11 π.μ. η πορεία των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας

Με πορεία σήμερα στις 11 π.μ στο υπουργείο Υγείας, απεργίες και στάσεις εργασίας συνεχίζουν για τρίτη συνεχή βδομάδα οι εργαζόμενοι στους φορείς της Πρόνοιας τις κινητοποιήσεις τους για την υπεράσπιση της Πρόνοιας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

«Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της Πρόνοιας. Θέλουμε την αναβάθμισή της», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΠΙΚΠΑ και τονίζει ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό, είναι τεράστιες.

«Ζητάμε να παραμείνει η Πρόνοια κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση της πολιτείας προς την ασθενέστερη μερίδα πολιτών της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται, επίσης, ότι ο νόμος 2646/98 δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αφού αποδείχτηκε ανεφάρμοστος στην πράξη, με αποτέλεσμα τρία χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στην Πρόνοια να παραμένουν μετέωροι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες να υποβαθμίζονται συνεχώς.

Οι εργαζόμενοι των φορέων ζητούν ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο να στηρίζεται στις προτάσεις των ίδιων των εργαζομένων στην Πρόνοια, αφού «είναι οι άνθρωποι που έχουν την εμπειρία και τη γνώση και προτείνουν πράγματα που μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν». Διεκδικούν, επίσης, την οικονομική εξομοίωσή τους με τους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας.

Οι υπάλληλοι του ΠΙΚΠΑ συνεχίζουν τις 24ωρες συνεχόμενες απεργίες, ενώ οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας και στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» πραγματοποιούν στάση εργασίας σήμερα από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 3 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. για την απογευματινή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ