Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ»
Αγρια επίθεση σε συνδικαλιστές

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Κέρκυρα, με τη βοήθεια «μπράβου» του, επιτέθηκε σε δυο συνδικαλιστές

Τραμπούκικη επίθεση από τον ιδιοκτήτη της «ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ» δέχτηκαν δύο συνδικαλιστές, ο Κώστας Μεσημέρης και ο Μιχάλης Ραρρής, στο χώρο της επιχείρησης στις Αλικές Ποταμού Κέρκυρας, την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα ο πρώτος να σταλθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Μεσημέρης, μετά τη λήξη της συνδικαλιστής του άδειας, την οποία πήρε για να συμμετάσχει στις εκλογές της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ετοίμου Σκυροδέματος, επέστρεψε την περασμένη Δευτέρα στην εργασία του. Ωστόσο του δηλώθηκε ότι έχει ακόμη... άδεια. Την επόμενη μέρα πήγε ξανά να δουλέψει, αλλά και πάλι δεν έγινε δεκτός. Οταν ζήτησε με επιμονή να εργαστεί, ο εργοδότης του μαζί με έναν «μπράβο» του άρχισαν να τον χτυπούν! Ο αντιπρόεδρος του σωματείου Μιχάλης Ραρρής που έσπευσε σε βοήθεια, δέχτηκε κι αυτός την άγρια επίθεση του εργοδότη.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας και υπογραμμίζει ότι «ο ξυλοδαρμός των δύο εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που δίνει πλήρη ασυδοσία στην εργοδοσία, ιδιαίτερα δε για τους συγκεκριμένους εργοδότες υπάρχει και μια ειδική ευθύνη του υφυπουργού Γιώργου Δρυ, του βουλευτή Ευτύχη Κοντομάρη και του νομάρχη Ανδρέα Παγκράτη, καθώς και της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν συμβάλει στο να ενοικιαστούν από δημόσιες υπηρεσίες αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα οικοδομών του συγκεκριμένου επιχειρηματία με υπέρογκες τιμές στην περιοχή Αλικές Ποταμού Κέρκυρας. Η ΝΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της Κέρκυρας να καταδικάσουν την εγκληματική επίθεση της εργοδοσίας, να αποδοκιμάσουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, να δυναμώσουν τα εργατικά συνδικάτα και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των τραμπούκων».

Την επίθεση καταγγέλλουν και 12 εργατικά σωματεία της Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ