Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ολοι στα παλλαϊκά συλλαλητήρια!

Συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης αύριο στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, την Πέμπτη στο Βόλο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των παλλαϊκών συλλαλητηρίων κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Αύριο θα γίνουν τα συλλαλητήρια στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα και την Πέμπτη στο Βόλο.

Οι Επιτροπές Αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια, καθημερινά οργανώνουν εξορμήσεις και περιοδείες σε εργοστάσια κι άλλους χώρους δουλιάς, σε συνοικίες πόλεων, σε στέκια νέων και συνταξιούχων και σε χωριά, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους νέους, τους συνταξιούχους και επισημαίνοντας την αναγκαιότητα έντασης του αγώνα τους, για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που συγκροτήθηκε στο νομό, δεν αφήνουν ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτη και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία της κινητοποίησης. Χτες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια ΙΝΤΡΑΜΕΤ, ΑΛΦΑ ΣΕΝΤΕΡ, στις εφορίες, στις υπηρεσίες της Νομαρχίας, σε υποκαταστήματα Τραπεζών κ.ά.

Το αγωνιστικό ραντεβού για το παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη στο Βόλο, ορίστηκε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Η Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, καλεί τα λαϊκά στρώματα του νομού να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο και να στείλουν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης. Περιοδείες από συνδικαλιστές της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποιήθηκαν χτες στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, στον ΟΑΕΔ κ.ά.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες και στα Τρίκαλα για την επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς και στην Καρδίτσα, όπου το συλλαλητήριο θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

  • Την αποφασιστικότητά τους ν' αγωνιστούν, για ν' αποτρέψουν την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης δήλωσαν οι οικοδόμοι της Θεσσαλίας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη σύσκεψη, που παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Πάσουλας, επισημάνθηκε ότι επιβάλλεται η ενεργός συμμετοχή του κλάδου σ' αυτό τον αγώνα, καθώς η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα δικαιώματα των εργαζομένων διαρκώς εντείνεται, απειλώντας να μην αφήσει τίποτα όρθιο από τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ