Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους

Στις 6.30 το απόγευμα το συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης και σήμερα στις 6.30 το απόγευμα από την Πλατεία Αριστοτέλους θα στείλουν αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της.

Στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων και Συνδικαλιστών για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθημερινά ανταποκρίνονται ολοένα και περισσότεροι φορείς από το χώρο των εργαζομένων, των ΕΒΕ, των αγροτών, της νεολαίας, που με τη σειρά τους καλούν τα μέλη τους να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στο αποψινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Σ' αυτούς προστέθηκαν χτες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών νομού Θεσσαλονίκης που καλεί τους απασχολούμενους στον κλάδο σε μαζική συμμετοχή για να υπερασπιστούν όσα με αγώνες κατακτήθηκαν. «Να αντισταθούν στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και στη μετατροπή του σε σύστημα πλήρους ανταποδοτικότητας» και να καταγγείλουν «πως η πολιτική που προωθείται εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα στο χώρο της υγείας και όχι τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου».

Τέλος, και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κεντημάτων Νομού Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμμετοχή του και απαιτεί να μπει φραγμός στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, καταγγέλλοντας πως τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιριών και των νοσοκομείων. Καλεί τους συναδέλφους μέλη του να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ολα μαρτυρούν πως το αποψινό συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Το κλίμα που μεταφέρουν οι συνδικαλιστές από τις περιοδείες που πραγματοποιούν στους χώρους δουλιάς είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Αντίστοιχα θετικές είναι και οι διαθέσεις που εκφράζονται και από τους αγρότες της υπαίθρου Θεσσαλονίκης που ετοιμάζονται να κατέβουν συγκροτημένα με λεωφορεία στη συγκέντρωση. Ηδη ο Δασεργατικός Συνεταιρισμός Σταυρού μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων έχουν ναυλώσει 1 λεωφορείο, ενώ αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και στη Δυτική Υπαιθρο.

«Η συμμετοχή των αγροτών θεωρείται ότι θα είναι μαζική. Οι δυσμενείς εξελίξεις που αναμένονται στο ασφαλιστικό αγγίζουν τους αγρότες. Αλλωστε είναι οι μόνοι που πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, χρειάζονται και 47 χρόνια ασφάλισης για να πάρουν σύνταξη. Δηλαδή, πρέπει να δουλεύουν από τα 18 μέχρι τα 65 χρόνια», αναφέρει σε δήλωσή του ο Σωκράτης Γραβαλάς, μέλος της Γραμματείας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, αγροτοκτηνοτρόφος που συμμετέχει στην επιτροπή φορέων για το ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ