Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Θρασύτητα λόγω πανικού

Την αλαζονεία επιστράτευσε ο υπουργός απέναντι σε συνδικαλιστές του ΕΚ Πειραιά

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και συνολικά η κυβέρνηση μπροστά στην αγωνιστική συσπείρωση και δράση των δεκάδων συνδικαλιστικών, νησιωτικών φορέων, καθώς και δήμων, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα. Αυτό αποδεικνύεται από τη χτεσινή απαράδεκτη και θρασύτατη συμπεριφορά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή, που ουσιαστικά έδιωξε από το γραφείο του μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που τον επισκέφτηκαν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους!

Εκπληκτοι έμειναν οι συνδικαλιστές - μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Γ. Μίχας - της πλειοψηφίας του ΕΚΠ, αφού ο υπουργός δεν απάντησε ούτε καν στα αιτήματα που έθεσε και τα οποία δεν έρχονται σε σύγκρουση μ' αυτήν την αντιναυτεργατική λαίλαπα. Τη «σούπα» που προσπάθησε να φτιάξει ο Χρ. Παπουτσής χάλασε εξ αρχής ο γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης και μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες, ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν υπέγραψε το υπόμνημα που κατέθεσε η πλειοψηφία του ΕΚΠ. Με την τοποθέτησή του ανέδειξε επί της ουσίας το σκοπό και τους στόχους αυτού του αντιναυτεργατικού θεσμικού πλαισίου και υπογράμμισε ότι απέναντι σε ακτοπλοΐα με μοναδικό σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας των εφοπλιστών, οι φορείς που συσπειρώνονται απαιτούν Εθνικό Οργανισμό Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Αντ' αυτού ο Χρ. Παπουτσής επιχείρησε, αλλά δεν κατάφερε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, αναφερόμενος στη δήθεν ευρύτερη αποδοχή των νέων σχεδίων, ενώ δεν έλλειψαν η ειρωνεία και η αλαζονεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ