Τρίτη 13 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Μέρα οργής και αντίστασης η 14 Μάρτη

Στο Πεδίο του Αρεως, αύριο στις 6 το απόγευμα, η κορυφαία συγκέντρωση

Με ένα μπαράζ συγκεντρώσεων σε 42 πόλεις της Ελλάδας, από σήμερα, μέχρι και την Παρασκευή, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις περνούν στην αντεπίθεση, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων στην υγεία και στην πρόνοια, για να μην υπάρξει κανένας «διάλογος» και αποδοχή, στα ύπουλα σχέδια της κυβέρνησης.

Σήμερα τη σκυτάλη του αγώνα παίρνει η Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ αύριο -με κορυφαία την εκδήλωση της Αθήνας στο Πεδίο του Αρεως- σε 30 ακόμα πόλεις, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι ορθώνουν έναν τεράστιο ανθρώπινο κυματοθραύστη στην αντιασφαλιστική λαίλαπα.

Το κάλεσμα των δεκάδων επιτροπών αγώνα, το προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, φτάνει παντού. Τώρα είναι η ώρα της δράσης. Στις ψευτοθεωρίες για τη «μη βιωσιμότητα» των ταμείων, μία πρέπει να είναι η απαίτηση: Η εξασφάλιση των στοιχειωδών αναγκών και ο αξιοπρεπής βίος της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Στους ισχυρισμούς για «ελλειμματικά ταμεία» μία πρέπει να είναι η απάντηση προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες: Ικανοποιείστε τώρα το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα, τις ελλείψεις στην υγεία και στην πρόνοια, τις συντάξεις πείνας...

Στην άρνηση του κράτους να συμμετέχει στην Κοινωνική Ασφάλιση, μία είναι η απάντηση: Οι πόροι υπάρχουν. Είναι επιτέλους καιρός, κράτος και εργοδότες να δώσουν πίσω και τα κλεμμένα, αλλά και αυτά που υποχρεούνται. Στο παραμύθι, πως η Ασφάλιση πρέπει να γίνει «ατομική υπόθεση», εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες απαντούν: Πληρώσαμε την Κοινωνική Ασφάλιση όχι μόνο με τους κόπους μας, αλλά και με το αίμα μας. Αρνιόμαστε να ζήσουμε στη ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης, η αλληλεγγύη είναι το αίμα μας, δε θα σας το χαρίσουμε.

Με τα αιτήματα αυτά στις σημαίες και στις καρδιές τους, οι εργαζόμενοι της Αθήνας, του Πειραιά και της Αττικής, πορεύονται αύριο το απόγευμα στο Πεδίο του Αρεως. Στο μεταξύ όσο πλησιάζει η ώρα, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, εκατοντάδες συνδικαλιστές πραγματοποιούν περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς. Με ντουντούκες και την προκήρυξη, το προσκλητήριο φτάνει σ' όλες τις γειτονιές της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ