Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταλαιπωρία για Αλβανούς μετανάστες

Χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες που είχαν μεταβεί στην πατρίδα τους για διακοπές χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και... 48 ώρες(!) για να περάσουν από το τελωνείο της Κρυσταλοπηγής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις κυριακάτικες αλβανικές εφημερίδες, εκατοντάδες αυτοκίνητα Αλβανών εργαζομένων έχουν δημιουργήσει ουρά δύο περίπου χιλιομέτρων διότι οι ελληνικές αρχές του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής έχουν κλείσει τις τελευταίες 48 ώρες το τελωνείο. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ζέρι ι Πόπουλιτ» γράφει ότι «η ελληνική πλευρά δυσκολεύει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το τελωνείο και 3.000 Αλβανοί και εκατοντάδες αυτοκίνητα που έχουν δημιουργήσει μια ουρά 4-5 χιλιομέτρων να περιμένουν να περάσουν προς την Ελλάδα». Ο υφυπουργός Εξωτερικών Λ. Χαϊνταράγκα δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι του τελωνείου δηλώνουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το μεγάλο αριθμό των μεταναστών που επιχειρούν από το τέλος της προηγούμενης βδομάδας να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Προσθέτουν ότι με το σύστημα Σένγκεν απαιτείται τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας για τον έλεγχο κάθε διαβατηρίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ