Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πότε επιτέλους θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα;

Απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν το πρόβλημα των πλημμυρών στην Αττική και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων ζητούν από την κυβέρνηση βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Ορέστης Κολοζώφ, Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου και Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη, αναφέρουν:

«Σε διάστημα μόνο 40 ημερών γίναμε μάρτυρες νέων καταστροφών από πλημμύρες που προκάλεσε μία μικρής ισχύος βροχόπτωση στην περιοχή του Λεκανοπεδίου. Η βροχόπτωση προκάλεσε ζημιές στις ίδιες περιοχές που είχαν πληγεί και στις 8 Ιουλίου 2002, αλλά και σε άλλες περιοχές. Προκάλεσε ζημιές σε έργα όπως το ΜΕΤΡΟ, το οποίο αποτελεί "κόσμημα" κατά την κυβέρνηση και μάλιστα στα ίδια σημεία όπως και την προηγούμενη φορά (Σταθμός Αττικής). Οι ζημιές που προκλήθηκαν αποδεικνύουν ότι δεν είχαν ληφθεί επαρκή και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των κατοίκων, όπως επισημαίνεται και από κυβερνητικά στελέχη. Δε λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα στα έργα που κατασκευάζονται, αφού η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι αυτά δε δημιουργούν πρόβλημα».

Αναφερόμενοι σε δηλώσεις του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Ιω. Τσακλίδη ότι το πρόβλημα στον Κηφισό δημιουργείται από την ύπαρξη γεφυρών που έχουν μικρότερη διατομή από αυτήν του ποταμού, οι βουλευτές του ΚΚΕ, αφού τονίζουν ότι η δήλωση αυτή «προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού», υπογραμμίζουν: «Και λοιπόν; Αφού είναι γνωστό στην κυβέρνηση το πρόβλημα, δεν ήταν αυτά τα πρώτα σημεία, όπου έπρεπε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των κατοίκων και των περιουσιών τους;». Και προσθέτουν ότι οι ζημιές στο Μετρό - και μάλιστα στα ίδια σημεία, όπως στις 8 Ιουλίου 2002 - δεν έχουν καμία σχέση με τον Κηφισό.

«Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ανάλγητη πολιτική που εφαρμόστηκε και εκφράζεται με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες καταστροφές» υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. «Κερδοσκοπία στη γη, αλόγιστη επέκταση των πόλεων, καταπατήσεις, μπαζώματα ρεμάτων, πυρκαγιές, έλλειψη αναδασώσεων. Οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις περιορίζονται σε έργα μηδαμινά σε σχέση με τις ανάγκες, αποσπασματικά, με προτεραιότητες, όρους και προδιαγραφές που ικανοποιούν τα κέρδη των εργολάβων, αλλά χωρίς έλεγχο συντήρησής τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι κάτοικοι μένουν αβοήθητοι στη μοίρα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχουν καταβληθεί ακόμη κι αυτές οι ελάχιστες αναγγελθείσες αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσε η βροχόπτωση στις 8 Ιουλίου 2002».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους δύο συναρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε:

  • Να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως οι πληγέντες.
  • Να μην παρουσιαστεί ξανά το πρόβλημα στον Κηφισό.
  • Να μην πλημμυρίζει το Μετρό.
  • Να δοθεί στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Λεκανοπέδιο και να προωθηθεί η υλοποίησή του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ