Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βρέθηκαν δολοφονημένοι οι τρεις κυνηγοί

Ανασύρθηκαν χτες το μεσημέρι, στα Δοκίμια της Οίτης, μετά από επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ, οι σοροί των τριών κυνηγών, τους οποίους δολοφόνησε ο Ηλίας Λιασκώνης. Οι πυροσβέστες εντόπισαν στο φαράγγι του Ασωπού, πρώτα το πτώμα του Γιώργου Πουρνάρα σε βάθος 50 μέτρων. Η σορός του Γιώργου Τριανταφύλλου βρέθηκε σε βάθος 70 μέτρων και του Βασίλη Αδάμου σε βάθος 150 μέτρων. Και τα τρία θύματα είχαν βληθεί με πυροβόλο όπλο.

Η Ασφάλεια ερευνά για τον εντοπισμό ατόμου ή ατόμων που συνεργάστηκε στην πράξη της δολοφονίας με τον Η. Λιασκώνη, καθώς θεωρούν ότι το τριπλό έγκλημα έγινε με συνεργούς και όχι από ένα άτομο. Εκτιμάται ότι ένας Αλβανός που εργαζόταν σε κτήμα του πατέρα του δράστη ήταν συνεργός του. Δεν αποκλείεται, όμως, ο δράστης να τον έχει σκοτώσει ή το άτομο αυτό να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Ο Η. Λιασκώνης ομολόγησε ότι ευθύνεται για τη δολοφονία των τριών κυνηγών και σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση ενέπλεξε και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής. Ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απέδωσε τη δολοφονία των τριών ατόμων σε αθέτηση συμφωνιών που είχαν κάνει σε υποθέσεις όπλων και ναρκωτικών, αλλά οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν αν είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί του. Το περιβάλλον των τριών θυμάτων αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Η. Λιασκώνη και υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τη δική τους πληροφόρηση τα τρία θύματα είχαν οικονομική συναλλαγή με τον δράστη, αλλά στα πλαίσια των κυνηγετικών δραστηριοτήτων και αφορούσε αγορά κυνηγετικών σκυλιών.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου, στο αστυνομικό τμήμα Αμφίκλειας, για απαγωγή. Στις 13 και 15 Αυγούστου είχαν προηγηθεί δυο τηλεφωνήματα αγνώστου σε τηλεοπτικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας, που έκανε λόγο για απαγωγή τριών ατόμων από την 17Ν. Το άτομο έδωσε και τα αρχικά των ονομάτων τους. Το απόγευμα του Σαββάτου πιάστηκε ο δράστης και την Κυριακή, ύστερα από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τους τρεις κυνηγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ