Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Αμεσα μέτρα για αποκατάσταση των καταστροφών

Κοντά στους κατοίκους των Δήμων Κεραμειών, Μυθήμνης και Κισσάμου στα Χανιά, που επλήγησαν πρόσφατα από μεγάλες πυρκαγιές, βρέθηκαν κλιμάκια της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο νομάρχη Χανίων και υποψηφίους νομαρχιακούς συμβούλους.

Τα στελέχη της ΝΑΣ διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, που στους Δήμους Κεραμειών και Μυθήμνης είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μίλησαν με τους κατοίκους των περιοχών αυτών, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση των καταστροφών.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψη της ότι τα καταστρεμμένα νοικοκυριά δε θα ξαναζωντανέψουν με προνοιακά βοηθήματα», δήλωσε ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Νταγκουνάκης, «χρειάζονται χωρίς περιστροφές και κωλυσιεργίες άμεσα να παρθούν γενναία μέτρα για να συνεχίσουν αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν στα χωριά τους».

Στα μέτρα που πρότεινε να παρθούν άμεσα είναι: Αμεση, έκτακτη και ικανή χρηματοδότηση των δήμων που επλήγησαν, για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στα έργα υποδομής και το περιβάλλον. Αμεση αποζημίωση των πληγέντων για το σύνολο της καταστροφής που υπέστησαν στην παραγωγή τους, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, εγκαταστάσεις, μηχανήματα, αρδευτικά δίκτυα και άλλες υποδομές. Οικονομική στήριξη (άτοκα δάνεια κλπ.) των κατοίκων των κατεστραμμένων περιοχών για να ξαναοργανώσουν τις καλλιέργειές τους, βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους.

Τα στελέχη της ΝΑΣ προειδοποίησαν τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να μη δείξουν καμία επανάπαυση και εμπιστοσύνη σε μεγαλόσχημες διακηρύξεις και όψιμες υποσχέσεις των διαφόρων κυβερνητικών και μη πολιτικάντηδων που τους επισκέπτονται αυτές τις μέρες. Τους τόνισαν δε, ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί αν δεν πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους και δεν παλέψουν οργανωμένα και ενωμένα για τέτοια αιτήματα. Μόνο ο αγώνας τους θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Η ΝΑΣ δήλωσε επίσης, ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ